Voor 4:
75 g geblancheerde amandelen
75 g geblancheerde hazelnoten
6 el acaciahoning
1 tl oranjebloesemwater
Â1/4 tl gemalen kaneel
2 vellen filodeeg
gesmolten boter
sesamzaadjes
Voor de coulis:
1 dl rode port
50 g suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
4 repen sinaasappelschil
4 blauwe pruimen
Maak eerst de coulis: doe port, suiker, specerijen en sinaasappelschil in een pan. Verwarm tot de suiker is opgelost. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij in stukken. Voeg deze toe aan de pan en laat stoven tot de pruimen zacht zijn.
Verwijder kruiden en sinaasappelschil, en laat uitlekken. Pureer de pruimen met wat sap tot een coulis. Zeef en laat afkoelen. Rooster de noten en hak ze grof. Voeg honing, kaneel en bloemenwater toe. Snij het filodeeg in 8 repen van 10 cm breed. Bestrijk met gesmolten boter.
Leg een lepel vulling op het uiteinde van elke reep en vouw op tot driehoeken. Werk af met boter en sesamzaad. Bak 20 minuten op 200°C. Serveer de notendriehoekjes met de pruimencoulis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier