Peer, sorbet en krokant van rozemarijn, mascarponecrème met blauwschimmelkaas

Een dessert met een heel palet aan smaken. Met dit recept voor peer, sorbet en krokant van rozemarijn, mascarponecrème met blauwschimmelkaas scoor je absoluut zeker.

Voor 4 personen
  • 4 stoofpeertjes
  • 1 citroen
  • 50 g suiker
  • zeste van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
Mascarpone van blauwe kaas
  • 200 g mascarpone
  • 50 g esdoornsiroop
  • 80 g Pas de Bleu
Sorbet van rozemarijn
  • 1 liter water
  • 300 g suiker
  • 50 cl verjus
  • 2 takjes rozemarijn
Krokant van filodeeg
  • 100 g water
  • 75 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • filodeeg
  • blaadjes rozemarijn
  • zeezout
Bereiding
  1. Schil de peertjes met een dunschiller, verwijder het klokhuis met een appelboor, bewaar de peertjes in water met wat citroen. Breng 1 liter water aan de kook met 50 g suiker, citroenzeste en kaneel. Gaar hierin de peren op zacht vuur (± 1 uur op 80°C).
  2. Snijd de kaas fijn, klop langzaam op met de mascarpone en de esdoornsiroop, bewaar koud.
  3. Sorbet: breng het water met de aangegeven ingrediënten aan de kook, laat de suiker oplossen, zeef, laat afkoelen, draai in de ijsmachine tot sorbet.
  4. Krokant: laat de boter en de poedersuiker smelten in het water, houd vloeibaar. Leg de blaadjes filodeeg open op een beboterde bakplaat. Strijk ze in met de boter, bestrooi met fijngesneden rozemarijn en een weinig zeezout. Bak goudbruin in de oven op 180 °C.
  5. Afwerking: verdeel de mascarponecrème over het bord, leg er een peer op en een lepel sorbet, werk af met een krokantje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content