Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber

Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber

Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber: een feest voor liefhebbers van zoete desserten.

Voor 4-6 personen
  • 150 g jonge rabarber
  • 150 g suiker
  • 1,5 dl water
  • 250 g aardbeien
Meringues
  • 2 eiwitten
  • 115 g ultrafijne suiker
Citroencrème
  • 40 g eierdooiers
  • 2 middelgrote eieren (90 g in totaal)
  • 100 g suiker
  • 125 g boter, gesmolten
  • sap en geraspte schil van 3 citroenen
  • 125 g slagroom
Bereiding
  1. Maak eerst de meringues. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk aan de suiker toe, tot de meringue stijf en glanzend is. Vorm er 6 ‘nestjes’ mee op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 140 °C, bak 30 minuten. Zet de oven uit, laat de meringues helemaal afkoelen in de oven.
  2. Citroencrème: klop dooiers, eieren en 75 g suiker op tot een luchtige massa. Meng er de gesmolten boter, citroensap en -schil onder. Breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken, zeef en dek af met plasticfolie. Zet koel weg. Klop de slagroom op met 25 g suiker. Spatel vlak voor het serveren naar smaak door de citroencrème.
  3. Was de rabarber, halveer in de lengte, snijd in stukjes van 3 cm. Maak een siroop met de suiker en het water. Pocheer er kort de rabarber in. Haal van het vuur. Was en versnijd de aardbeien. Voeg toe aan de rabarber en laat afkoelen. Laat het fruit uitlekken en het vocht inkoken tot een siroop.
  4. Vul de meringues met citroencrème en verdeel er het uitgelekte fruit over. Werk af met een straaltje ingekookte siroop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content