
Rode vruchten, gekonfijte citroen, pistachenootjes en zoethout
Dessert, te serveren met champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
Dessert, te serveren met champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
Voor 4
400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosaardbeien, aalbessen)
+ 250 g aardbeien voor het aardbeienwater
15 g fijne suiker
25 cl bronwater
12 g gekonfijte citroenschil
20 g gekaramelliseerde pistachenootjes
slagroom met zoethout
4 Arlettes (gekaramelliseerd bladerdeeg)
Bereidingswijze:
Doe de 250 g aardbeien samen met de fijne suiker in een hittebestendige kom, meng snel. Sluit de kom hermetisch af. Zet 30 minuten in een bain-marie. Filter het sap door een fijne doek, hou koel.
Verdeel de rode vruchten over 4 koude kommetjes, strooi er pistachenootjes en gekonfijte citroenschil over. Giet er wat koud aardbeienwater over. Leg er ten slotte nog een quenelle slagroom met zoethout en een Arlette bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier