Moelleux van chocolade met walnoten
Met dit eenvoudige recept is het overheerlijke gebakje met een hart van vloeibare chocoladeganache makkelijk te maken. Serveer de moelleux met een kopje koffie of als dessert.
Voor 4 personen
30 g walnoten
2 eieren
110 g pure chocolade
50 g boter
40 g maïszetmeel
60 g fijne suiker
een snuifje zout
poedersuiker, voor de afwerking
Voor de ganache:
150 ml room
100 g bittere chocolade (minstens 70% cacaogehalte)
40 g boter
Bereiding
1. Maak een dag op voorhand de ganache: warm de room op en laat er de chocolade in smelten. Roer er de boter in blokjes onder en meng tot een homogene, gladde massa. Giet in een vorm voor ijsblokjes en zet minstens 1 uur in de diepvriezer.
2. Maal de walnoten tot poeder. Splits de eieren. Smelt de chocolade en boter in een warmwaterbad. Haal uit het warmwaterbad en roer er het maïszetmeel, de helft van de suiker, de walnoten en eierdooiers onder. Klop de eiwitten stijf met het zout en voeg al kloppend de rest van de suiker toe. Spatel het eiwitschuim onder het chocolademengsel. Giet de helft van het beslag in siliconevormpjes van 5 cm diameter en 4 cm hoog.
3. Leg er een blokje bevroren ganache op en bedek met de rest van het beslag. Zet minstens 12 uur koel weg. Verwarm de oven de volgende dag voor op 180 °C. Bak de moëlleux 20 min. en ontvorm nadien voorzichtig. Bestuif met poedersuiker en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier