Crème brulée met pompoen en rozemarijn

Voor 4 personen
  • 400 g butternutpompoen (fleskalebas)
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 eierdooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el bruine suiker
  • 40 g honing
  • 30 cl room
  • 2 el suiker om te karamelliseren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de vezels. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoom15 à 20 minuten met het takje rozemarijn; de pompoen moet zeer gaar zijn. Plet de pompoen grof met een vork.
  3. Klop de eierdooiers op met de vanillesuiker, de bruine suiker en de honing. Meng er de room door met een ballongarde.
  4. Verwijder de rozemarijn en verdeel de geplette pompoen over vier ramequins. Giet er de zoete room over. Zet de ramequins in het midden van de oven en bak 1 uur.
  5. Laat de crème afkoelen en zet koel weg.
  6. Bestrooi de crème vlak voor het serveren met de suiker en karamelliseer met een gasbrandertje of onder de ovengrill. Serveer de crème brulée met pompoen meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content