
Crème brulée met pompoen en rozemarijn
13-12-2016, 19:02
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:52
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g butternutpompoen (fleskalebas)
- 1 takje rozemarijn
- 3 eierdooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el bruine suiker
- 40 g honing
- 30 cl room
- 2 el suiker om te karamelliseren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en de vezels. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoom15 à 20 minuten met het takje rozemarijn; de pompoen moet zeer gaar zijn. Plet de pompoen grof met een vork.
- Klop de eierdooiers op met de vanillesuiker, de bruine suiker en de honing. Meng er de room door met een ballongarde.
- Verwijder de rozemarijn en verdeel de geplette pompoen over vier ramequins. Giet er de zoete room over. Zet de ramequins in het midden van de oven en bak 1 uur.
- Laat de crème afkoelen en zet koel weg.
- Bestrooi de crème vlak voor het serveren met de suiker en karamelliseer met een gasbrandertje of onder de ovengrill. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier