Limoenmousse met frambozen

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een fris en fruitig dessert is de kroon op de maaltijd.

Voor 6 personen

350 g rood fruit (bij voorkeur frambozen)

1,5 dl limoensap

25 g suiker

2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt en goed uitgelekt

15 g limoenschil, fijngesneden en geblancheerd

2,5 dl slagroom, geklopt

100 g kristalsuiker

2 eiwitten

een weinig frambozenlikeur

Versiering:

4 blaadjes munt

bloemsuiker

Bereiding

1. Verhit in een kleine pan een derde van het limoensap met de suiker. Laat de suiker oplossen. Haal de pan van de hittebron, roer er de gelatine door om ook die op te lossen en voeg dan het resterende sap en de limoenschilletjes toe.

2. Klop de kristalsuiker en de eiwitten tot een stevige meringue. Giet het limoenmengsel over de meringue en spatel het sap voorzichtig door de meringue (roer niet te veel). Spatel de geklopte room voorzichtig door het mengsel. Verwerk de mousse meteen, voordat de gelatine begint te stijven.

3. Neem 6 glazen en leg op de bodem een zestal frambozen. Besprenkel de vruchten met frambozenlikeur. Vul de glazen met mousse tot 2 cm van de rand. Versier met frambozen, een blaadje munt en bloemsuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content