Een fris en fruitig dessert is de kroon op de maaltijd.
Voor 6 personen
350 g rood fruit (bij voorkeur frambozen)
1,5 dl limoensap
25 g suiker
2 blaadjes gelatine, in koud water geweekt en goed uitgelekt
15 g limoenschil, fijngesneden en geblancheerd
2,5 dl slagroom, geklopt
100 g kristalsuiker
2 eiwitten
een weinig frambozenlikeur
Versiering:
4 blaadjes munt
bloemsuiker
Bereiding
1. Verhit in een kleine pan een derde van het limoensap met de suiker. Laat de suiker oplossen. Haal de pan van de hittebron, roer er de gelatine door om ook die op te lossen en voeg dan het resterende sap en de limoenschilletjes toe.
2. Klop de kristalsuiker en de eiwitten tot een stevige meringue. Giet het limoenmengsel over de meringue en spatel het sap voorzichtig door de meringue (roer niet te veel). Spatel de geklopte room voorzichtig door het mengsel. Verwerk de mousse meteen, voordat de gelatine begint te stijven.
3. Neem 6 glazen en leg op de bodem een zestal frambozen. Besprenkel de vruchten met frambozenlikeur. Vul de glazen met mousse tot 2 cm van de rand. Versier met frambozen, een blaadje munt en bloemsuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier