Culinair Wat is er aan de hand cavaland? ‘Alleen de prijs telt nog, er is geen respect voor de betere cava’
Culinair Culinair Eeuwenoude traditie op fles: 4 wijnen uit Slovenië en Kroatië geproefd Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen uit Slovenië en Kroatië.
Culinair Culinair Wijnen uit Südtirol: Duitse efficiëntie met Italiaans temperament Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen uit Südtirol.
Culinair Culinair Wat is nu eigenlijk een funky wijn? Niet-conventionele wijnen op de proef gesteld Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: niet-conventionele wijnen.
Culinair Culinair Geconcentreerd en krachtig: wijnen uit Ribera del Duero getest en goedgekeurd Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: Ribera del Duero.
Culinair Culinair Urban wineries: voor deze wijnmakers hoef je de stad niet uit Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn of bier. Deze week: stadswijn.
Culinair Culinair Onterecht onbekend: frisse witte wijn uit Bordeaux Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: witte bordeaux.
wijn wijn Hippe pet'nat: de trend van natuurlijke schuimwijnen zet zich voort Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: natuurlijke schuimwijnen.
Culinair Culinair De nieuwe generatie trippelbieren: krachtig, evenwichtig en vlot drinkbaar Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: onze nationale trots, de tripelbieren.
wijn wijn De vliegende sommelier: freelance aan de slag voor meerdere restaurants We hadden al de vliegende wijnmakers die van domein naar domein reizen om wijn te maken. Nu zijn er de vliegende sommeliers die restaurants bezoeken om er de wijnkaart samen te stellen. Vooral sinds de pandemie is er veel vraag naar sommeliers en te weinig aanbod.
culinair culinair Het Franse zuidwesten brengt boeiende, karaktervolle wijnen voort aan een zachtere prijs Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: Het Franse zuidwesten.
Culinair Culinair Wijnen van Syrah: de druif die nooit verveelt Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van syrah, de druif die nooit verveelt.
Culinair Culinair Magische keukenmachines: van espumaspuit tot slow cooking oven Moderne technologie is niet meer weg te denken uit restaurantkeukens. Maar leidt die ook tot betere resultaten dan klassieke bereidingswijzen? Of wordt er vooral tijd, werk en personeel mee uitgespaard?
Culinair Culinair Dessertbier: waarom we pastry stouts een kans moeten geven Onze drankexpert schenkt klare wijn… of bier. Deze week: pastry stouts, bieren om van te genieten zoals van een dessert.
Culinair Culinair Appelcider: heerlijk als aperitief en zalig verfrissend na de maaltijd Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: cider, wijn van appels.
Culinair Culinair De nieuwe pizza: pizzaiolo's gaan alsmaar creatiever te werk Er beweegt iets in de wereld van de pizza. Een gerecht waarbij de authenticiteit streng bewaakt wordt en een stuk misplaatste ananas voor ernstige ruzies kan zorgen, is aan het evolueren. Bovendien is de pizza in eigen land nog nooit zo goed geweest.
Culinair Culinair Spanje, een dynamisch wijnland: op zoek naar verborgen parels Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: het nieuwe Spanje.
Culinair Culinair De lente breekt aan: tijd voor sauvignon blanc Onze drankexpert schenkt klare wijn.
Culinair Culinair Van de kaart: is het klassieke menu ten dode opgeschreven? Lange tijd waren vaste menu's in restaurants zeer gegeerd, nu willen mensen flexibeler tafelen, met keuze à la carte en sharingformules. Of zonder onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten. De een proeft graag van alles een beetje, de ander vertrouwt op de keuze van de chef: hoe ziet de menukaart van de toekomst eruit?
Culinair Culinair Welke wijnen zijn bestand tegen lange bewaring? Een handleiding Het wordt stilaan tijd voor een lenteschoonmaak, en misschien overweeg je om die wijn, die al lang in je kelder ligt te rijpen, eindelijk eens te ontkurken. Maar zal hij nog wel goed zijn? Een handleiding.
Culinair Culinair Wijnen van de Savoie: helder en zuiver zoals de berglucht waarin hun wijngaarden staan Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen uit de Savoie.
Culinair Culinair Biodynamie: ook traditionele wijnstreken als Bourgogne en Bordeaux gaan overstag Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: biodynamische wijnen.
Culinair Culinair Het jaar van de bubbel: champagne met en zonder oogstjaar Op een fles champagne wordt doorgaans geen oogstjaar vermeld. Waarom is dat eigenlijk? En waarom staat er op sommige champagnes dan wél een oogstjaar? Ontdek hoe een klein verschil op het etiket een groot verschil in het glas kan zijn.
Culinair Culinair Van Hongarije tot Armenië: verras je gasten met een speciale feestwijn Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: speciale feestwijnen.
Culinair Culinair Pure wijn uit amforen: hoe de oude bewaartraditie opnieuw een trend wordt Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijn uit amforen.
Culinair Culinair Château Belgique: niet het ideale klimaat, toch een interessant wijnland Sinds 1997 is ons land door de Europese Unie erkend als wijnland, met heuse appellations zoals Frankrijk. Sindsdien gingen zowel de wijngaardoppervlakte en het aantal domeinen als de geproduceerde liters elk jaar omhoog. Hoe kan dat voor een land dat eigenlijk geen geschikt klimaat voor wijnbouw heeft?
Culinair Culinair Voor soepele, toegankelijke wijn moet je in het zuiden van Bourgogne zijn Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: het zuiden van Bourgogne.
Culinair Culinair Start van het wildseizoen: maak kennis met wijnen van grenache Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van grenache.
Culinair Culinair Ruig én verfijnd: de nieuwe druif mencía verovert haar plaats in Spanje Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: de nieuwe Spaanse druif mencía.
Culinair Culinair Zuid-Franse Rousillon voorgeproefd: schenk deze karaktervolle wijn bij desserts en kaas Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: Rousillon.
Culinair Culinair 'Wines of altitude': waarom bergwijnen steeds meer in trek zijn Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: bergwijnen.
Culinair Culinair Van barolo-wijn tot barbaresco: de betaalbare nebbiolo-druif onder de loep Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: betaalbare nebbiolo.
Culinair Culinair Het zit in wijn, vleeswaren en salades, maar hoe gevaarlijk is sulfiet? Hoeveel sulfiet zit er in wijn en in voeding? Dat weten we niet. Ben je daar bezorgd over? Terecht. Want sulfiet is niet ongevaarlijk.
Culinair Culinair Van Sicilië tot Nieuw-Zeeland: zijn wijnen van eilanden beter? Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van eilanden.
Culinair Culinair Wijnen van de Jura: hoog tijd om je voorraad in te slaan Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: wijnen van de Jura.
Culinair Culinair Smaakboeket: chef-koks gaan aan de slag met eetbare bloemen Ontluikende bloemen overal waar je kijkt. Sommige zijn eetbaar en steeds meer koks gebruiken ze om hun gerechten mee op te fleuren. Maar ook qua smaak kunnen ze een meerwaarde zijn.
Culinair Culinair Mag het wat minder zijn? Enkele tips voor laag- en niet-alcoholische wijn Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: laag- en niet-alcoholische aperitieven.
Culinair Culinair Staat van beleg: 10 adressen voor het perfect belegde broodje Het perfect belegde broodje - Een belegd broodje kan smaken tijdens de lunch, dus wie een goede broodjeszaak gevonden heeft, blijft die meestal jarenlang hondstrouw. Liever thuis een broodje samenstellen? Wij geven je een broodnodige handleiding én de beste adressen.
Culinair Culinair Kruidige wijn met een groenige schijn: maak kennis met grüner veltliner Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: grüner veltliner.
Culinair Culinair Crémant: hoe champagne verschilt van Franse schuimwijn Onze drankexpert schenkt klare wijn. Deze week: crémant.
Culinair Culinair Koshu: Japanse druivenwijn zoals je nooit eerder wijn proefde Japan staat bekend als het land van rijstwijn (sake). Maar er wordt ook wijn van een Japanse druif gemaakt: koshu. Heel anders dan de westerse wijn die wij kennen: transparant, bijna als zuiver water, met subtiele impressies van sake, lychee en yuzu. Wij proefden wat we nog nooit geproefd hadden.
Culinair Culinair Van riesling tot Crémant d'Alsace: wat wijnen uit de Elzas zo speciaal maakt Onze drankenexpert schenkt klare wijn.
Culinair Culinair How to tortilla: een snelcursus Mexicaanse keuken en vijf topadresjes ineen De Mexicaanse keuken zette hier al een tijd geleden voet aan wal, maar is momenteel echt aan een doorbraak bezig in ons land: geworteld in de nationale traditie van streetfood en dus handig voor takeaway.
Culinair Culinair Chenin blanc: een feestelijke druif uit de Loirestreek Culinair journalist Bruno Vanspauwen schenkt klare wijn. Deze week: Chenin blanc.
Culinair Culinair Voor elkaar gemaakt: de vijf gouden regels voor wine pairing Heb je een speciaal talent nodig om gerechten met wijnen te combineren? Zijn bepaalde combinaties ideaal en andere uit den boze? Over wine pairing wordt al eens gewichtig gedaan. Maar er is meer mogelijk dan je denkt.
Culinair Culinair Duitse sekt: een kwaliteitsvol alternatief voor Franse champagne Culinair journalist Bruno Vanspauwen schenkt klare wijn: deze week Duitse bübbels.