Recepten Recepten Confituur van peer en vijg Confituur maken is een leuke activiteit. Deze is gemaakt van een niet zo voor de hand liggende vruchtenmix maar is verrassend lekker.
Recepten Recepten Confituur van pompoen en vanille Te veel pompoenen in je tuin? Combineer het vruchtvlees met mandarijnen en vanille en maak er een lekkere confituur van.
Recepten Recepten Gelei van bloedsinaasappels en gember Maak van bloedsinaasappels een soort jam of gelei die je kunt serveren bij brood of als decoratie gebruiken op allerlei gebak.
Recepten Recepten Pastasalade met mosselen Mosselen kun je ook perfect koud eten en verwerken in een salade.
Recepten Recepten Mosselen in knoflook-peterselieboter Liefhebbers van mosselen zijn wellicht ook verzot op de versie met zelfgemaakte knoflook- en peterselieboter.
Recepten Recepten Avocadosalade met mosselen Wie wordt er niet verleid door dit bord mosselen met avocado en uiringen. Neem er een stuk meergranenstokbrood bij en ten aanval.
Recepten Recepten Wentelteefjes met kriek Voor 4 personen: 1/2 brood van 2 dagen oud 50 g ongezouten boter 40 g bruine suiker 200 g aardbeien 4 bollen sorbetijs met aardbeiensmaak
Recepten Recepten Appelbeignets met bier Een traktatie met appelbeignets. Dat betekent feest voor klein en groot.
Recepten Recepten Pizza met bier De ideale pizzabodem maak je met meel en bier, versterkt door enkele hopbellen. De garnituur kies je naar eigen smaak maar deze suggestie is een topcombinatie.
Recepten Recepten Gemengde salade met vinaigrette van frambozenbier Voor 4 personen: 1 snee geroosterd boerenbrood 150 g verse geitenkaas 2 eetlepels acaciahoning peper 2 flinke handenvol sla (kropsla, bataviasla, krulsla, andijviehart)
Recepten Recepten Chutney van rozenbottel en gember In glazen potten die je stevig afsluit kun je je zelfgmaakte chutney een lange tijd bewaren.
Recepten Recepten Rozenbottelcake Bereid de rozenbottels voor door ze fijn te snijden en kort te blancheren. Ze vormen een lekker en smaakvol onderdeel van de cake.
Gezonde zomersnacks Nu de temperaturen de komende dagen weer zullen oplopen tot meer dan 30 graden, is de nood aan een verfrissende snack hoog.
Recepten Recepten Gebakken jakobsschelpen met gegrilde lente-ui en mousseline met vadouvan Voor 4: Voor de saus: 3 eierdooiers
Recepten Recepten Mousse van knolselderij met rode tapenade en pesto van lente-ui met cashewnoten Een kleurrijk schouwspel op je bord én een smaakvol vegetarisch gerecht met groenten en noten.
Recepten Recepten Preisoep met lente-ui en bieslookolie Deze preisoep met originele smaaktoets is snel gemaakt na een drukke werkdag. De bieslookolie en de lente-ui geven de soep een frisse smaak.
Recepten Recepten Maak zelf een heerlijke Italiaanse pizza Je kunt ook zelf thuis een echte Italiaanse pizza maken aan de hand van dit eenvoudige recept.
Recepten Recepten Gamberi al pomodorino piccanti e fregolone Garnalen met tomaten, chilipeper en fregolone - de iets grotere versie van fregola. Gebruik gewone fregola of grove couscous als je geen fregolone kunt vinden.
Recepten Recepten Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel Een lekkere variatie op de klassieke spinaziestoemp met worst.
Recepten Recepten Gebraden lamsbrochetten met tabouleh en gefrituurde peterselie Voor 4: 8 takken krulpeterselie (met stelen)
Recepten Recepten Gebakken kabeljauw met peterselie-ansjovisboter en garnalen De zachte smaak van kabeljauw laat zich perfect combineren met ingrediënten als ansjovis, peterselie en verse garnalen.
Recepten Recepten Jambon persillé met toast Dit is een vereenvoudigde versie van het originele recept, waarbij een hele rauwe ham wordt gekookt met kalfspoten en -beenderen, om zo een gelatineuze bouillon te bekomen. De traditionele bereiding neemt 5 tot 6 uur in beslag.
Recepten Recepten Gegrilde sint-jakobsschelpen met peterselieboter en whisky Een prachtige bereiding waarbij je vertrekt van de sint-jakobsvruchten in de schelp. De whisky in combinatie met peterselieboter zorgt voor een verfijnde smaak.
Recepten Recepten Drinkgazpacho van kerstomaat, rozenbottelthee, gedroogde pruim en mossel Voor 4 maaltijdporties:
Recepten Recepten Slaatje van wortel, linzen, granaatappel en munt met passievruchtvinaigrette Voor 4 maaltijdporties: 500 gr geraspte wortelen 4 citroengrasstengels 4 koffielepels gegrilde sesamzaadjes 40 gr verse gember 200 gr gegaarde groene linzen 1 rijpe granaatappel 2 stengels verse munt 2 dl passiesap 1 dl koolzaadolie 1 dl Tao Pure Infusion – White Tea zwarte peper van de molen zeezout
Recepten Recepten Slaatje van veldsla, sinaasappel, gelakt kalfsvlees en oranjebloesemvinaegrette Voor 4 maaltijdporties: 160 gr kleine veldsla 200 gr kalfsvlees sap van 1 sinaasappel + 1 sinaasappel 1 grote sjalot 160 gr witte selder witte wijn azijn oranjebloesem extract (drogist of supermarkt) zwarte peper van de molen zeezout sojasaus (met minder zout) 1 eetlepel honing (oranjebloesem) 2 eetlepels Griekse yoghurt 2x stevige geut koolzaadolie
Recepten Recepten Slaatje van Chinese kool, citroengras, gember, tijgergarnaal en koriander Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma.
Gezonde recepten van groentenkok Frank Fol voor het Tao Inner Strength programma Een gezonde geest in een gezond lichaam; groentenkok Frank Fol leert ons hoe we gezonder kunnen eten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Recepten Recepten Ras el hanout kruidenballetjes Een lekker snack die uitstekend tot zijn recht komt bij een blond biertje.
Recepten Recepten Muesli met roze pompelmoes, frambozen en yoghurt met honing Muesli 2 el plantaardige olie 125ml ahornsiroop 2 el vloeibare honing 1 theelepel vanille extract 250g havermout 50g zonnebloemzaadjes 4 el sesamzaad 50g pompoenzaadjes 100g geschaafde amandelen 25g gedroogde veenbessen 25g gedroogde kersen 50g gehakte vijgen en abrikozen 50g kokosschilfers Topping 1 roze Florida pompelmoes 1 bakje frambozen 150g natuurlijke light yoghurt 2 el honing