Mousse van knolselderij met rode tapenade en pesto van lente-ui met cashewnoten

2466861 ©

Een kleurrijk schouwspel op je bord én een smaakvol vegetarisch gerecht met groenten en noten.

Een kleurrijk schouwspel op je bord én een smaakvol vegetarisch gerecht met groenten en noten.

Voor 4 personen

1/4 kleine knolselderij

5 dl groentebouillon

2,5 dl room

3 blaadjes gelatine (in koud water geweekt)

peper en zout

rode tapenade

Voor de pesto:

6 stuks lente-ui

1 dl olijfolie

3 el fijngehakte cashewnoten

1 kleine fijngehakte knoflookteen

peper en zout

Bereiding

1. Snijd de knolselderij in dobbelstenen en kook gaar in de bouillon. Giet af maar bewaar de bouillon. Voeg de room toe en mix fijn tot mousse. Voeg eventueel bouillon toe om de massa smeuïger te maken. Los de gelatine erin op en kruid met peper en zout. Laat afkoelen in individuele schaaltjes of glaasjes.

2. Mix de ingrediënten voor de pesto met een mixer tot een grove massa. Laat 30 min. rusten. Serveer de mousse met een lepel lente-uipesto en rode tapenade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content