Broodje mosselsalade

Broodje mosselsalade
Nodig
  • 2 kg mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el room
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 broodjes naar keuze
  • 4-8 blaadjes kropsla
  • 2 el tuinkers of rucola
Bereiding
  1. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime pan. Maal er royaal peper over.
  2. Kook de mosselen onder deksel 6 min. of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn. Meng de mayonaise met de room en het kerriepoeder.
  3. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin-kers of rucola over.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content