
Drinkgazpacho van kerstomaat, rozenbottelthee, gedroogde pruim en mossel
Voor 4 maaltijdporties:
Voor 4 maaltijdporties:
sap van 2 citroenen
250 gr rijpe kerstomaatjes
olijfolie
600 gr kleine, verse mosseltjes
2 dl koude rozenbottelthee
2 witte uien
2 gedroogde pruimen, ontpit
160 gr witte selder
zwarte peper van de molen
cayennepeper
zeezout
Snij 1 ui en 60 gr selder fijn. Stoof kort aan in een geutje olijfolie en stort de tot 2 maal toe, goed gewassen mosselen. Kruid met een beetje peper en zet onder deksel op
een zacht vuurtje.
Gaar de mosseltjes kort. Haal het mosselvlees één voor één uit de schelpen. Zeef het kooknat en bewaar.
Snij 2de ui fijn en doe in een kom. Kuis en was de kerstomaten, snij ze middendoor en voeg toe bij de ui. Voeg hierbij een stevige geut olijfolie, het mosselkooknat, het citroensap en de thee. Kruid nu met weinig cayennepeper en fijn zeezout. Meng goed en laat een uur marineren. Mix vervolgens alles zeer fijn, duw door een fijne zeef en plaats in de koelkast.
Snij de overige selder in kleine blokjes en gaar krokant in wat zout water. Snij vervolgens de pruim in kleine stukjes. Doe in 4 tassen wat selder, de mosseltjes en de pruim. Verdeel hier de koude gazpacho over.
Serveertip: schenk een Tao Pure Infusion Elder Blossom met pruim
(Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier