
Lendenkarbonade met trappistenbier
29-08-2013, 08:27
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:33
Voor 4 tot 6 personen:
Voor 4 tot 6 personen:
1 klontje boter
1 el extra vergine olijfolie
800 g lenden- of schouderkarbonades met been
1 ui
2 wortelen
12 aardappelen
4 lente-uien
2 laurierblaadjes
1 à 2 dl gevogeltebouillon
20 cl trappistenbier
peper en zout
Meng de boter en de olie in een gietijzeren stoompan en fruit het vlees erin. Zet opzij.
Slink de gesnipperde ui in hetzelfde mengsel. Leg het vlees weer terug, voeg de grof gesneden wortelen, aardappelen, lente-uien en laurier toe.
Schenk de bouillon en het bier erbij. Breng op smaak.
Dek af en zet 1 u. in de op 160°C voorverwarmde oven.
Laat vervolgens in de afgesloten stoofpan staan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier