Vanille panna cotta met gekonfijte roze Florida pompelmoes en granité

2466693

Vanille panna cotta 3 blaadjes gelatine 250ml volle melk 250ml slagroom 1 vanillestokje 75g kristalsuiker Granité van roze pompelmoes 350ml water 150g kristalsuiker Schil van 1 Florida pompelmoes 300ml vers roze pompelmoessap Gekonfijte pompelmoes 1 roze Florida pompelmoes 200g suiker 250ml water

Vanille panna cotta met gekonfijte roze Florida pompelmoes en granité

Vanille panna cotta 3 blaadjes gelatine
250ml volle melk
250ml slagroom
1 vanillestokje
75g kristalsuiker

Granité van roze pompelmoes 350ml water
150g kristalsuiker
Schil van 1 Florida pompelmoes
300ml vers roze pompelmoessap

Gekonfijte pompelmoes 1 roze Florida pompelmoes
200g suiker
250ml water

Gekonfijte Florida pompelmoes Start met de bereiding van de gekonfijte pompelmoes. Verwijder met een dunschiller zoveel mogelijk schil van de Florida pompelmoes. Het overige vruchtvlees en sap kunnen later gebruikt worden voor de granité. Snij de schil met een scherp mes in heel fijne reepjes.

De siroop Breng het water en de suiker aan de kook. Voeg de fijne reepjes van de Florida pompelmoesschil toe. Laat 10 minuten koken en haal vervolgens de reepjes uit de siroop. Laat ze afkoelen op een rooster of bakpapier.

De granité Giet de suiker en het water in een kleine sauspan en breng aan de kook. Voeg de fijngeraspte pompelmoesschil toe en meng met het verse pompelmoessap. Laat enkele minuten afkoelen en plaats het mengsel vervolgens in de diepvries. Roer de granité elke 30 minuten om de ijskristallen te breken. Gebruik een vork wanneer het mengsel hard wordt.

De panna cotta Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water tot de blaadjes zacht zijn. Voeg de room, melk, suiker en vanille in een sauspan. Snij het vanillestokje in het midden door en verwijder de zaadjes. Voeg de zaadjes en het stokje toe om het mengsel maximaal op smaak te brengen. Breng het mengsel aan de kook en laat enkele minuten sudderen. Knijp al het water uit de gelatine blaadjes en voeg deze bij het mengsel. Laat smelten en zeef vervolgens het mengsel.

Giet het panna cotta mengsel in schaaltjes of martini glazen en plaats ze 2 uur in de koelkast.

Serveren Haal de granité uit de diepvries en leg een eetlepel granité bovenop de panna cotta. Rol de gekonfijte pompelmoes door een beetje kristalsuiker en plaats enkele stukjes op de granité. Indien gewenst, versier met een takje munt om kleur toe te voegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content