
Gegrilde sint-jakobsschelpen met peterselieboter en whisky
Een prachtige bereiding waarbij je vertrekt van de sint-jakobsvruchten in de schelp. De whisky in combinatie met peterselieboter zorgt voor een verfijnde smaak.
Een prachtige bereiding waarbij je vertrekt van de sint-jakobsvruchten in de schelp. De whisky in combinatie met peterselieboter zorgt voor een verfijnde smaak.
Voor 4 personen
- 4 grote verse jakobsschelpen in de schelp (of 16 kleinere uit de schelp)
- 100 g boter
- 5 el fijngehakte krulpeterselie
- witte peper en zout
- 4 el Schotse whisky naar keuze (maar bij voorkeur met turfsmaak)
Bereiding
1. Maak de jakobsschelpen schoon of doe per persoon 4 stuks in een schelp.
2. Meng de boter met de peterselie en kruid met peper en zout.
3. Overgiet de schelpen met de whisky en leg de boter erbovenop.
4. Zet onder een hete grill tot de schelpen gaar en licht gekorst zijn en tot de boter mooi gesmolten is. Laat voor een verfijnde smaak de boter en peterselie niet verbranden; dat zal een bitter resultaat geven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier