Confituur van pompoen en vanille

7d80e4cf96c94a5bef6d25c3cff57601

Te veel pompoenen in je tuin? Combineer het vruchtvlees met mandarijnen en vanille en maak er een lekkere confituur van.

Te veel pompoenen in je tuin? Combineer het vruchtvlees met mandarijnen en vanille en maak er een lekkere confituur van.

600 g winterpompoen (muskuskalebas, eikelpompoen…)

4 mandarijnen

sap van 1 citroen

400 g suiker

1 vanillestok

Bereiding

1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Snijd 2 mandarijnen ‘ à vif’ (dit wil zeggen zonder de witte velletjes) en in kleine stukjes. Pers de citroen en de overige mandarijnen uit. Houd de pitten opzij en doe ze in een theezakje.

2. Doe de pompoenstukjes, citroen -en mandarijnsap, de suiker en het vruchtvlees van de mandarijnen in een confituurpan. Schraap de vanillestok open en voeg het merg toe, samen met de stok. Roer voorzichtig om en laat een nacht rusten.

3. Breng de volgende dag de confituur aan de kook, voeg het theezakje met pitten toe. Laat de confituur 20 min. koken op een matig vuur terwijl je regelmatig en voorzichtig roert. Schuim af, neem het theezakje met pitten weg en doe de confituur in schone potten. Snijd het vanillestokje in stukken en doe ook in de confituurpotten. Dek de potten af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content