
Beignets met bier
29-08-2013, 09:25
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:34
Een traktatie met appelbeignets. Dat betekent feest voor klein en groot.
Een traktatie met appelbeignets. Dat betekent feest voor klein en groot.
Voor 25 à 30 beignets
250 g bakmeel
5 g zout
2 eieren
3 el druivenpitten
25 cl hoog gistend bier
3 à 4 eiwitten
4 stevige appels
poedersuiker voor de afwerking
Bereiding
1. Meng de ingrediënten behalve eiwit en appels zonder klonteren in een grote kom. Dek af met een doek en laat 1 uur staan. Roer er vervolgens de geklopte eiwitten door.
2. Snijd de uitgeboorde appels in plakjes van 3 mm dik. Dompel de appelschijfjes een voor een in het beslag en bak ze op 170 °C in de olie. Dep af en bestrooi met fijne poedersuiker voor je ze opdient.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier