
Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel
Een lekkere variatie op de klassieke spinaziestoemp met worst.
Een lekkere variatie op de klassieke spinaziestoemp met worst.
Voor 4 personen
2 kg aardappelen
350 g spinazie
een bos krulpeterselie
3 dl volle melk
nootmuskaat
peper en zout
50 g boter
12 tot 16 kleine kalfsworsten (met kruiden)
Voor de saus:
3 dl bruine fond
1 kleine fijngehakte wintertruffel (of een klein blikje truffelschillen)
peper en zout
1 cl port
een scheut room
Bereiding
1. Maak eerst de stoemp. Kook de aardappelen gaar. Blancheer de spinazie en laat uitlekken. Blancheer de peterselie en laat uitlekken. Meng en plet fijn tot stoemp. Werk op met melk, kruiden en boter. (De spinazie geeft de groene kleur.)
2. Kook voor de saus de fond tot de helft in. Voeg truffel, peper en zout, port en room toe en laat nog 2 min. zacht koken.
3. Bak de worsten krokant in boter. Serveer alles samen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier