
Gebakken jakobsschelpen met gegrilde lente-ui en mousseline met vadouvan
Voor 4: Voor de saus: 3 eierdooiers
Voor 4: Voor de saus: 3 eierdooiers
1 dl witte wijn
150 g koude boter (in klontjes)
1 el vadouvan (Indisch condiment op basis van gefermenteerde ui)
peper en zout
Voor de lente-ui:
16 tot 20 stuks lente-ui
olijfolie
Voor de jakobsschelpen: 12 jakobsschelpen
boter
zwarte peper en grof zeezout
Maak eerst de saus: doe de eierdooiers met een scheut witte wijn in een pan en klop op een matig vuur op tot sabayon. Klop er nadien de koude boter onder, op-en-af het vuur en voeg de vadouvan toe. Kruid met peper en zout.
Maak de lente-uien schoon, maar laat ze in hun geheel. Wrijf ze licht in met olijfolie en grill ze in een hete grillpan tot ze licht gekleurd zijn. Ze moeten wel nog stevig aanvoelen.
Bak de jakobsschelpen in boter krokant in 4 min. Kruid met zwarte peper en grof zeezout. Schik eerst de lente-ui op de borden, daarop de jakobsschelpen en eromheen de saus. Serveer met stokbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier