Avocadosalade met mosselen

Nodig
  • 2 kg mosselen (gecontroleerd)
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1/2 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
Bereiding

1. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6 min. of tot alle schelpen open staan.

2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe.

3. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht, schil de avocado en snijd hem in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de 2de limoen.

4. Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uiringen over de borden. Besprenkel met dressing. Lekker met meergranenstokbrood.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content