
Rozenbottelcake
Bereid de rozenbottels voor door ze fijn te snijden en kort te blancheren. Ze vormen een lekker en smaakvol onderdeel van de cake.
200 g fijngesnipperde rozenbottels
200 g zachte boter
180 g fijne suiker
4 eieren
180 g zelfrijzend bakmeel
een snuifje zout
Bereiding
1. Ontdoe de rozenbottels van hun steeltje en kelkblaadjes, snijd in tweeën en verwijder de harige zaadjes. Was de halve rozenbottels, snijd in fijne snippers en blancheer ze kort in kokend water.
2. Roer de boter met de suiker tot een zachte massa. Splits de eieren en voeg het eigeel toe. Klop het eiwit stijf en houd opzij.
3. Zeef het meel en voeg het toe aan het botermengsel. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Roer ten slotte het snuifje zout en de snippers rozenbottels door het deeg. Laat 45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier