
Slaatje van Chinese kool, citroengras, gember, tijgergarnaal en koriander
Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma.
Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma.
Voor 4 maaltijdporties
1/4 witte kool + 1/4 chinese kool
12 tijgergarnalen, gepeld en middendoor gesneden
4 citroengras stokken
80 g gedroogde papaya
60 g cashewnoten
3x sap van limoen
40 g verse gember
Ghoa Cress en verse koriander
2x stevige geut koolzaadolie
zeezout
witte peper van de molen
150 g légumaise Thai (te koop in de grote Carrefours en bij de Exki restaurants)
Bereiding
1. Snijd de witte en chinese kool fijn. Doe in een mengkom. Snijd het citroengras zeer fijn en voeg toe. Pel de gember en hak vervolgens fijn. Dit mag bij de kool. Snijd wat verse koriander fijn. Voeg ook toe. Kruid alles met zeezout, sap van limoen, koolzaadolie en peper. Meng alles goed en proef.
2. Leg op elk bord een lepel légumaise. Verdeel hierop de salade over de 4 borden en werk af met gekruide en gebakken tijgergarnaal, alsook fijngesneden papaya, cashewnoten en Ghoa Cress of koriander.
Serveertip: schenk een Tao Pure Infusion Green Tea met limoen en jasmijn
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier