Gelei van bloedsinaasappels en gember

54db482e4ae6657832e09f502bd6e0ea

Maak van bloedsinaasappels een soort jam of gelei die je kunt serveren bij brood of als decoratie gebruiken op allerlei gebak.

Maak van bloedsinaasappels een soort jam of gelei die je kunt serveren bij brood of als decoratie gebruiken op allerlei gebak.

1 kg bloedsinaasappels

2 onbespoten bloedsinaasappels

ongeveer 600 g kristalsuiker

1 citroen

20 g fijngesneden stemgember (gember op siroop)

Bereiding

1. Boen 2 sinaasappels goed schoon. Snijd kapjes van de boven- en onderkant weg en snij de sinaasappels in dunne schijfjes. Haal de pitten eruit en bind die op in neteldoek.

2. Meng in een kookpan 200 g suiker en 2 dl water. Laat al roerend warm worden tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook. Voeg de schijfjes bloedsinaasappel toe en laat ze op een laag vuur sudderen tot ze mooi glazig zijn.

3. Pers de overige sinaasappels uit en doe het sap in een kookpot. Voeg het sap van 1 citroen toe. Voeg ten slotte hetzelfde gewicht aan suiker toe aan het mengsel. Laat 15 min. koken op matig vuur en schuim af. Voeg de sinaasappelschijfjes en de gember toe, laat nog enkele minuten doorkoken en schep de gelei in schone potten. Laat afkoelen en sluit de potten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content