Maak zelf een heerlijke Italiaanse pizza

Je kunt ook zelf thuis een echte Italiaanse pizza maken aan de hand van dit eenvoudige recept.

Beleg
  • groene pesto
  • tomatensaus
  • 250 g mozzarella
  • 4 verse tomaten
  • groene olijven
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • pizzakruiden
  • 150 g peperoni
Deeg
  • 200 g bloem
  • 100 g water
  • 7 g instant gist (of 18 g verse)
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 1/2 el honing

Bereiding

  1. Doe de bloem in een grote mengkom. Meng water, gist, honing, zout en olijfolie. Kneed het watermengel met de bloem tot een homogene massa. Dek het deeg af met een keukenhanddoek of plastic folie en laat dit 90 minuten rijzen.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot je de gewenste bodemdikte bekomt. Bestrijk met groene pesto. Strijk daarover een dun laagje tomatensaus. Beleg met schijfjes tomaat, mozzarella, groene olijven en peperoni.
  3. Bak de pizza`s 15 tot 20 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C. Kruid af met peper, zout en pizzakruiden. Versier met enkele blaadjes verse basilicum.

Tip: om ‘de’m als een echte Italiaanse pizza af te werken, kun je hem besprenkelen met extra vergine olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content