Salade van geschroeide zalm met waterkers, amandelen en salsa van roze Florida pompelmoes

2466703

© . 4 x 150g zalm, met vel 1 el plantaardige olie 2 bakjes gewassen waterkers 2 grote roze pompelmoezen 1 rode chili, zaadloos en fijngehakt 75g geschaafde amandelen 2 el vloeibare honing 4-5 el extra vierge olijfolie 1 el volkoren mosterd 1 teentje knoflook, geplet

Salade van geschroeide zalm met waterkers, amandelen en salsa van roze Florida pompelmoes
© .

4 x 150g zalm, met vel
1 el plantaardige olie
2 bakjes gewassen waterkers
2 grote roze pompelmoezen
1 rode chili, zaadloos en fijngehakt
75g geschaafde amandelen
2 el vloeibare honing
4-5 el extra vierge olijfolie
1 el volkoren mosterd
1 teentje knoflook, geplet

De zalm Verwarm een grote braadpan met plantaardige olie. Kruid ondertussen de zalm aan beide kanten met zout en peper. Plaats de zalm in de pan, met het vel naar beneden, verlaag het vuur en laat bakken gedurende 5 à 6 minuten. Draai de zalm om, voeg een scheutje Florida pompelmoessap toe en laat enkele minuten verder bakken alvorens de zalm van het fornuis te halen om af te koelen. Terwijl de zalm afkoelt, maak je de salade dressing.

De dressing Meng de honing, mosterd en geplette look in een kom. Kruid met zout en peper. Neem vervolgens de pompelmoes die je hebt gebruikt voor de zalm en pers het overblijvende sap over de dressing. Meng goed en roer vervolgens traag de olijfolie erdoor. De dressing moet behoorlijk dik zijn. Voeg naar believen meer honing of pompelmoessap toe.

De amandelen Bak de amandelen in een aparte, kleine bakpan totdat ze lichtbruin zijn. Verwijder de pan van het vuur.

De salsa Snij de voor- en achterkant van de overgebleven Florida pompelmoes zodat je twee platte uiteinden hebt. Verwijder vervolgens de volledige schil en kern met een klein scherp mes. Houd de pompelmoes vast aan zijn vlakke zijden en snij in segmenten. Meng vervolgens de zaadloze, fijngehakte chili met deze segmenten.

Serveren

Meng de Florida pompelmoes segmenten en chili met de gewassen waterkers. Dresseer met de helft van de dressing. Plaats dit in het centrum van een grote kom en leg de gekoelde zalm erbovenop. Bestrooi met de geroosterde amandelen en voeg een laatste scheutje dressing toe om af te werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content