Ras el hanout kruidenballetjes

Voor 8 personen
Voor de balletjes
  • 1/2 fijngesneden ui
  • 500 g kalf-varkensgehakt
  • 1 ei
  • 40 g broodkruim/paneermeel
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 4 takjes oregano
  • peper en zout.
Saus
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel witte selder
  • 4 tomaten
  • 5 cl witte wijn
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 el kalfsfond
  • 1 handvol vers basilicum.
Bereiding

1. Fruit de een halve fijngesneden ui gedurende ongeveer één minuut in een beetje olijfolie. Voeg de ui bij het gehakt samen met het ei, de broodkruim, de ras el hanout en kruid met peper en zout. Rits de rozemarijn en de oregano van de takken en hak ze fijn. Voeg dit toe aan het gehaktmengsel en kneed het geheel door elkaar.

2. Stoof de andere helft van de gehakte ui samen met de tomatenpuree en het fijngesneden chilipepertje (van de zaden ontdaan) in olijfolie. Voeg de geperste knoflook en de zeer fijngesneden witte selder toe. Blus met de witte wijn en voeg de ontvelde en ontpitte tomaten in grove stukken toe. Los de kalfsfond op in 5 cl warm water en voeg dit samen met de samengebonden basilicum aan de saus toe. Houd enkele kleine blaadjes apart voor de versiering. Laat dit op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten sudderen.

3. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak vervolgens de kruidenballetjes mooi bruin. Voeg ze daarna aan de tomatensaus toe en laat ze een paar minuten mee sudderen.

4. Leg een aantal kruidenballetjes naar wens in een kommetje en lepel er nog wat extra saus over. Schilfer er wat kaas over en garneer de ras el hanout kruidenballetjes met een paar blaadjes basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content