
Dessert van roze pompelmoes, komkommerslierten en gedroogde aardbei
Voor 4 maaltijdporties:
Voor 4 maaltijdporties:
2 rijpe, roze pompelmoezen
halve komkommer
100 gr gedroogde aardbeischijfjes (osmose)
100 gr rijpe bosbessen
geut water
vanille ijs
klein beetje instant koffiepoeder
Breng de bosbessen met een geut water zachtjes aan het stoven. Mix en duw door een fijne zeef. Dit is ons sausje. Laat afkoelen.
Pel de pompelmoes en haal er één voor één de partjes uit met een scherp mesje. Pel de komkommer, snij middendoor en ontdoe van de pitjes met een koffielepel. Snij nu flinterdunne tagliatelli van de komkommer met behulp van een scherpe schaaf.
Leg de komkommerslierten in wat koud water om minimum 10 min. te laten opstijven. Meng nu de droge komkommerslierten met de pompelmoespartjes en de gedroogde aardbeischijfjes.
Verdeel deze salade over de 4 borden. Lepel hier wat bosbessensaus bij en plaats een schep vanille ijs erop. Werk af met wat geplette poederkoffie op het ijs.
Serveertip: schenk een Tao Fruity Natural Energizer met veenbes en guarana
(Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier