Eropuit Eropuit Gent verwent met vintage: 3 originele adressen Je interieur trakteren op iets nieuws of goeie deco-inspiratie opdoen? Daarvoor moet je dezer dagen in Gent zijn.
Mode Mode Mode door de ogen van trendwatcher Nelly Rodi: ‘De gescheurde jeans is een sterk symbool’ Al sinds de jaren 60 is de Franse Nelly Rodi een belangrijke speler in de mode-industrie. Zij volgt tendensen in de maatschappij op de voet en puurt daaruit trends. Een gesprek over schoudervullingen, scheuren in jeansbroeken en mode als lijm voor je ‘stam’.
Reizen Reizen 24 fijne steden in Europa voor een citytrip in het najaar Minder toeristen, goedkoper, fijnere temperaturen en prachtige kleuren: veel goede redenen om in de herfst een citytrip te maken.
Culinair Culinair Opnieuw twee Belgische namen bij beste groenterestaurants ter wereld Voor het tweede jaar op rij voert het Nederlandse restaurant De Nieuwe Winkel van chef Emile van der Staak de Top 10 van de We’re Smart Awards aan. Het Gentse restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed prijkt ook dit jaar op de vierde plaats van de beste groenterestaurants in de wereld.
Culinair Culinair Van de beste paella tot de smakelijkste koffiekoek: op bezoek bij culinaire kampioenen Barbecueën, wijn degusteren, cocktails shaken – in heel wat culinaire disciplines kun je je met de rest van de wereld meten. Wij zochten culinaire Belgische en wereldkampioenen op.
Mode Mode Waarom de modesector voor K-pop kiest: ‘Zuid-Koreanen geven meer geld uit aan luxegoederen dan om het even wie’ Dior doet het met Jisoo, maar ook met Jimin. Chanel houdt van Jennie, Louis Vuitton van J-Hope én van Hyein. En de lijst wordt elke week langer. Waarom de mode in de ban is van K-pop en Hollywoodsterren plaats moeten ruimen voor Koreaanse tieneridolen.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Van de beste croissant tot een vintageparadijs: Parijs door de ogen van ontwerper Stephanie D’heygere Parijs loopt over van de Belgische inwijkelingen met een hart voor mode. Met de modeweken in aantocht, vroegen wij enkele ingeburgerde insiders naar hun favoriete adressen. Van een oertraditioneel sushirestaurant tot een verborgen tweedehandskunstboekenwinkel - dit zijn de gouden tips van Stephanie D'heygere.
Column | Ellen De Wolf Column | Ellen De Wolf ‘Grijs staat niet langer voor saai, maar voor goede smaak’
Reizen Reizen De favoriete adressen van Stephan Vanfleteren: van Le Corbusier tot Japanse meskunst Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: Stephan Vanfleteren, 's lands bekendste portretfotograaf. Blick, Rotterdam “Ik heb een niet aflatende liefde voor mijn vak – dan is het fijn wanneer anderen een gelijkaardige passie hebben. Dat kan een schrijver, een regisseur of een profvoetballer …
Reizen Reizen De favoriete adressen van Kristina De Coninck: van totale rust in Zweden tot douchen met zicht op New York Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: model en beeldend kunstenaar Kristina De Coninck.
Mode Mode Van catwalk tot festival: de kimono is overal (en dat is oké) Homewear, strandkleding, als losse top of lichte jas: geen afdeling of winkel waar je tegenwoordig geen kimono ziet hangen. Daarom een zoektocht naar wat het eeuwenoude kledingstuk zo populair maakt, én naar de leukste exemplaren.
Human Interest Human Interest Nicolas Overmeire van de podcast 'Onbespreekbaar': 'Uit alle shit haal ik iéts' Sommige wijze woorden vergeet je nooit. Deze week: Nicolas Overmeire (44) was jarenlang portier in het Gentse nachtleven, maar is ook opgeleid als bloemist en werkt nu met dak- en thuislozen. Hij host mee de podcast Onbespreekbaar over mentale gezondheid en het bijbehorende platform, dat al zeven miljoen bezoeken kreeg.
Human Interest Human Interest MAS-directeur Lies Buyse: ‘Je moet er constant over waken dat mensen in de cultuursector niet opbranden’ Lies Buyse (38) studeerde geschiedenis en cultuurmanagement en werd op haar 23ste directeur van het Kortrijkse Vlasmuseum, dat onder haar vleugels vervelde tot Texture. Nadat ze in Antwerpen eerder al de stedelijke musea coördineerde, leidt ze sinds dit voorjaar het Museum aan de Stroom.
Mode Mode Barones Schwennicke, voormalig directeur van Belgisch handtassenmerk Delvaux, is overleden Barones Solange Schwennicke-Hanssens, die in de jaren zeventig en tachtig Delvaux leidde, is overleden op 85-jarige leeftijd. Ze gaf het handtassenmerk een verjongingskuur en transformeerde het tot een internationaal bekend luxemerk.
Reizen Reizen Tempels en TikTok: een rondreis in Zuid-Korea met mode-influencer Ruth Van Soom In de ban van K-drama, K-pop en K-food trok onze reporter voor het eerst naar Zuid-Korea, van Seoel tot Busan en Gyeongju. Gelukkig kende ze er al een local, en wist TikTok waarnaartoe.
Recepten Recepten Reuze garnaal: 50 recepten met scampi Met look, gefrituurd, op Oosterse wijze, in salades of met een pikant sausje… Belgen zijn fan van de reuzengarnaal en gaan er dan ook creatief mee aan de slag. Zin om te variëren? Dan zijn hier 50 recepten met scampi ter inspiratie.
Salade van soba, peultjes en dragon met wortel-misodressing Hoewel dragon eigenlijk niet gebruikt wordt in de Japanse keuken, bewijst Tim Anderson met dit gerecht dat daar best verandering in zou mogen komen.
Rijst met surimikrab, mais en lente-ui Surimi kan best lekker zijn, als je maar weet hoe je het moet gebruiken. Dat toont Tim Anderson met dit recept voor rijst met surimikrab, mais en lente-ui. Het is klaar in een handomdraai en je hoeft er bovendien maar één pot voor vuil te maken.
Mabo-aubergine uit de magnetron Deze mabo-aubergine is makkelijk en snel te maken en bovendien ontzettend smaakvol. Perfect voor op een luie weekavond!
Culinair Culinair Hoe maak je de perfecte ramen? 'Zie het als de steak natuur van Japan' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: ramen.
Design Design De keizer te rijk: binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Japanse wabi-sabistijl Na jaren in Japan en Zweden gewoond te hebben, bouwde een artsenkoppel uit het Antwerpse hun droomhuis, een nieuwbouw in Japanse wabi-sabistijl. “Veel woningen worden lelijker met de jaren, deze wordt mooier.”
Human Interest Human Interest Martinique uitgeroepen tot ‘blauwe zone’: op dit tropische eiland is het leven zo goed dat mensen er langer leven Op het eiland Martinique leven opvallend veel honderdjarigen. Een mix van weinig stress, sterke genen en een goede sociale zekerheid en gezondheidszorg zorgt voor een lang en goed leven op deze tropische plek. De kans dat je er honderd wordt is meer dan het dubbele dan in België.
Culinair Culinair Whiskypedia: 10 weetjes over de klassieke spirit Whisky is weer helemaal terug en zet zichzelf ook stevig op de kaart van menige trendy cocktailbar. Maar wat betekent single malt nu eigenlijk, en hoe onderscheidt je een goede van een middelmatige? Alle weetjes op een rij.
Human Interest Human Interest Onderneemster Raïssa Verhaeghe werd geconfronteerd met schildklierkanker: 'The show must go on, had ik mezelf ingepeperd' Deze week: Deze week: Raïssa Verhaeghe (49), oprichter van en drijvende kracht achter RAVER, een bedrijf dat mode- merken al meer dan tien jaar helpt om zich internationaal op de kaart te zetten. Daarvoor werkte de Brusselse onder meer voor Veronique Branquinho, Ann Demeulemeester en Raf Simons.
Magazine Magazine Kimchi stew met tofoe Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen.
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Twee Belgische ontwerpers in Parijs: 'Mode moet een beetje feest zijn' Glenn Martens staat aan het hoofd van Y/Project, Stephanie D'heygere lanceerde twee jaar geleden haar eigen accessoiremerk, D'heygere. Twee Belgen in Parijs over mode, vriendschap en joie de vivre.
Recepten Recepten Gammadoki Het Japanse Gammadoki betekent letterlijk 'valse gehaktballen'. Het zijn gefrituurde tofoeballetjes met groenten. Je kunt zelf variëren welke groenten je aan het mengsel toevoegt. Ook schorseneren worden vaak gebruikt.
Recepten Recepten Kroket met gehakt op Japanse wijze Dit is een heel populair gerecht in Japan en wordt als maaltijd geserveerd met rijst en groentesalade. Om ten volle te kunnen genieten van het contrast in textuur, moet je dit gerecht onmiddellijk na het frituren eten: geniet van de krokante panko aan de buitenkant en de zachte aardappelpuree met gehakt aan de binnenkant.
Recepten Recepten Mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar Dit is een eenvoudig te bereiden, snel klaar en verrukkelijk voorgerecht. Alle voordelen in één recept.
Chicken yakitori De beroemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, lever...