De beroemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, lever…
Voor 4 personen
- 1,5 dl sojasaus
- 2 kl suiker
- 1,5 kl vloeibare honing
- 5 el mirin
- 4 el sake
- 3 el water
- het vlees van 3 kippenbouten
- 3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei)
- houten satésticks
Bereiding
- Meng sojasaus met suiker, honing, mirin, sake en water. Roer goed door elkaar.
- Snij het vlees in dobbelstenen van 3 bij 3 cm en marineer 30 minuten in de saus.
- Snij de jonge prei in stukken van 3 cm lang. Steek de kip afwisselend met de prei op houten satésticks.
- Grill de spiezen gaar in een hete grillpan. Serveer de chicken yakitori met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier