Chicken yakitori

© Getty

De beroemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, lever…

Voor 4 personen
  • 1,5 dl sojasaus
  • 2 kl suiker
  • 1,5 kl vloeibare honing
  • 5 el mirin
  • 4 el sake
  • 3 el water
  • het vlees van 3 kippenbouten
  • 3 stuks jonge prei of negi (Japanse prei)
  • houten satésticks
Bereiding
  1. Meng sojasaus met suiker, honing, mirin, sake en water. Roer goed door elkaar.
  2. Snij het vlees in dobbelstenen van 3 bij 3 cm en marineer 30 minuten in de saus.
  3. Snij de jonge prei in stukken van 3 cm lang. Steek de kip afwisselend met de prei op houten satésticks.
  4. Grill de spiezen gaar in een hete grillpan. Serveer de chicken yakitori met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content