Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus
Voor 4:
Voor 4:
400 g verse spinazie
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
400 g kikkererwten
150 g Cabrales (of Fourme d’Ambert), verkruimeld
3 el olijfolie
1 ei
50 g boter, gesmolten
6 vellen filodeeg
Voor de piquillosaus:
1/2 bokaal piquillopepers
6 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
1/4 tl pimentĆ³n (optie)
een scheutje water
zwarte peper en zout
Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.
Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en u 12 rolletjes heeft. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediƫnten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme spinazierolletjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier