Thaise miniloempia met roze garnalen

  • Moeilijkheid

Nodig voor 20 stuks:

100 g vermicelli

arachideolie

1 witte ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

150 g wortel, in fijne reepjes

400 g roze garnalen, in fijne stukjes

2 theelepels vissaus

100 g prei, in fijne reepjes

2 korianderwortels en -stengels, fijngehakt

witte peper

1 eetlepel sojasaus

1 eierdooier

5 loempiavelletjes van 20 op 20 cm

Week de vermicelli een kwartier in koud water, giet het water af en laat uitlekken. Verhit een eetlepel arachideolie in de wok en fruit de ui, knoflook, korianderwortels en -stengels. Voeg de garnalen toe en, als deze gaar zijn, de vermicelli. Doe er de prei- en wortelreepjes bij en laat enkele minuten meebakken. Breng alles op smaak met vissaus, sojasaus en wat peper. Wanneer de ingrediënten gaar zijn, giet men het mengsel in een kom en laat men alles een weinig afkoelen. Snijd elk loempiavelletje in 4 en bestrijk de randen met losgeklopte eierdooier. Leg op elk velletje twee theelepels vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het velletje op. Frituur de miniloempia’s zo’n 3 minuten in vet van 180° C. Serveer met een zoetzuur sausje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content