Nodig voor 20 stuks:
100 g vermicelli
arachideolie
1 witte ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
150 g wortel, in fijne reepjes
400 g roze garnalen, in fijne stukjes
2 theelepels vissaus
100 g prei, in fijne reepjes
2 korianderwortels en -stengels, fijngehakt
witte peper
1 eetlepel sojasaus
1 eierdooier
5 loempiavelletjes van 20 op 20 cm
Week de vermicelli een kwartier in koud water, giet het water af en laat uitlekken. Verhit een eetlepel arachideolie in de wok en fruit de ui, knoflook, korianderwortels en -stengels. Voeg de garnalen toe en, als deze gaar zijn, de vermicelli. Doe er de prei- en wortelreepjes bij en laat enkele minuten meebakken. Breng alles op smaak met vissaus, sojasaus en wat peper. Wanneer de ingrediënten gaar zijn, giet men het mengsel in een kom en laat men alles een weinig afkoelen. Snijd elk loempiavelletje in 4 en bestrijk de randen met losgeklopte eierdooier. Leg op elk velletje twee theelepels vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het velletje op. Frituur de miniloempia’s zo’n 3 minuten in vet van 180° C. Serveer met een zoetzuur sausje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier