Spring rolls gadogado-style

a8356c1163514cd886eaff6c7427e136

Spring rolls zijn verse loempia’s. Ze zijn razend populair. Ze worden niet gefrituurd of gebakken. Je eet ze als het ware rauw. Schrijfster Pauline Weuring vindt ze zelf erg lekker. En ze zijn lekker licht. Je kunt er alles in doen wat je zelf lekker vindt (de ideale manier om restjes groenten te verwerken). ‘Ik heb ze nu gadogado-style gemaakt. Met kort geblancheerde groenten en een lekkere pindadip. Yum.’

Spring rolls zijn verse loempia’s. Ze zijn razend populair. Ze worden niet gefrituurd of gebakken. Je eet ze als het ware rauw. Schrijfster Pauline Weuring vindt ze zelf erg lekker. En ze zijn lekker licht. Je kunt er alles in doen wat je zelf lekker vindt (de ideale manier om restjes groenten te verwerken). ‘Ik heb ze nu gadogado-style gemaakt. Met kort geblancheerde groenten en een lekkere pindadip. Yum.’

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 18 rijstvellen
  • 1 kleine paksoi
  • 50 g taugé
  • 100 g sperziebonen
  • 1 grote wortel
  • 10 cm komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • handje koriander
  • handje cashewnoten
  • peper en zout

Voor de pindasaus:

  • 2 el pindakaas
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl sambal
  • scheutje ketjap
  • 120 ml amandelmelk (of water)
  • Ssp van een halve limoen
  • zeezout

Bereiding

  1. Begin met het blancheren van de groenten. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groenten om de beurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar.
  2. Laat de groenten uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout.
  3. Snijd de komkommer in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander grof.
  4. Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Het moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groenten over het midden van het vel. Garneer de groenten met de lente-uitjes en wat gehakte koriander en cashewnoten.
  5. Vouw de spring rolls net zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.
  6. Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls met de pindasaus.
Uit:Feel Good Food,Pauline Weuring (Prometheus)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content