Miniloempia’s

© Getty
Voor 10 miniloempia’s
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 zakje fijngesneden soepgroenten
  • 125 g sojascheuten
  • 1 el olie
  • 1,5 el ketjap manis
  • 100 g reepjes kippenham
  • zoetzure saus
Bereiding
  1. Laat de deegplakjes ontdooien. Zet de oven op 200°C en leg alvast alufolie op de bakplaat. Verhit de olie in een wok en bak de groenten en sojascheuten terwijl je goed roert. Een half minuutje is genoeg!
  2. Roer van het vuur af de ketjap en de kippenreepjes erdoor, en schep alles in een zeef om uit te lekken en wat af te koelen.
  3. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de deegplakjes erop. Rol ze met de deegrol wat platter en schep op één helft van het deeg telkens 2 eetlepels kipgroentjes. Klap de andere deeghelft erover en vouw de rolletjes goed dicht. Druk de randen aan met een vork.
  4. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olie. Bak 20 minuten in de oven en smul ervan met wat zoetzure saus of ketchup erbij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content