Regenboogrolletjes met cashewsaus

619d6033c1bb9fedd6effe7bbeb22f8c

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 el olijfolie, 1 groot kalkoenlapje, 1 Chioggia-biet, 2 wortelen, 1/2 komkommer, 100 g rodekool, 2 takjes munt, 100 g rijstvermicelli, 8 vellen rijstpapier van 20 cm diameter

VOOR DE CASHEWSAUS:

2 potjes yoghurt, 50 g cashewnoten, 1 tl zwarte en witte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan. Kruid het kalkoenlapje met peper en zout. Bak 5 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in dunne reepjes.
  2. Schil en was de biet. Snij in dunne plakjes. Schil de wortelen en de komkommer en snij in staafjes. Snij de rodekool in reepjes. Spoel de munt en dep droog, pluk de blaadjes. Dompel de rijstvermicelli 5 minuten in kokend water en giet af.
  3. Laat een vel rijstpapier weken in warm water en dep droog op een schone doek. Schik onderaan een beetje groenten, rijstvermicelli, kalkoen en munt. Rol het rijstpapier strak op en vouw de randen naar binnen. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
  4. Maak de cashewsaus. Lepel de yoghurt in een blender, voeg de cashewnoten toe en mix tot een smeuïge saus. Schep in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over kommetjes en strooi er de sesamzaadjes over.
  5. Snij de regenboogrolletjes in tweeën en schik op borden. Serveer meteen met de cashewsaus.

Tip

Voor een vegetarische versie kan je het kalkoenlapje gemakkelijk vervangen door reepjes omelet, tofu of een extra soort groente, zoals fijngesneden venkel, paprika of raapjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content