Lenterolletjes met kurkumapesto

Serveer je gasten een lekker groenterolletjes bij het aperitief of als voorgerecht. De pesto om te dippen maak je gemakkelijk zelf.

Serveer je gasten een lekker groenterolletjes bij het aperitief of als voorgerecht. De pesto om te dippen maak je gemakkelijk zelf.

Voor 4 personen

  • 2 wortels
  • 1 gele paprika
  • 1/2 komkommer
  • 8 rijstblaadjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes

Voor de pesto:

  • 50 g rauwe cashewnoten
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 tl gele kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • sap van 1 limoen

Bereiding

1. Schil de wortels. Snijd de paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten. Snijd de wortels, komkommer en paprika in fijne reepjes.

2. Week de rijstblaadjes 15 sec. in lauw water. Leg ze op het werkblad. Schik de spinazieblaadjes over 2/3 van de rijstblaadjes. Schik hierop de gesneden groenten. Vouw de blaadjes dicht en rol tussen de handen tot je stevige, fijne rolletjes hebt. Snijd de uiteinden bij, snijd in tweeën en maak zo 16 rolletjes.

3. Laat de cashewnoten enkele uren weken in water. Giet af, mix met wortel, kerrie, kurkuma en limoensap.

4. Serveer de rolletjes met de pesto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content