Voor 4:
250 g rijstvermicelli
300g king’ crab
2 lente-uien
250 g wortel
1 kleine komkommer
20 muntblaadjes
8 korianderblaadjes
4 vellen rijstpapier van 20 cm diameter
Voor de dipsaus:
1 el limoensap
1 el nuoc nam (vissaus)
1 kl fijngehakte gember
1/4 tl pili-pili
1 tl suiker
1 tl fijngehakt citroengras
Meng de ingrediënten voor de dipsaus, voeg wat water toe en laat 30 minuten rusten. Controleer de kruiding. Week de rijstvermicelli 10 tot 20 minuten in water van 50°C. Giet af en laat uitlekken. Stoom de king’ crab halfgaar en laat afkoelen. Snijd de lente-ui, wortel en komkommer in julienne en stoom zeer kort.
Rol alle ingrediënten met de munt en koriander in de geweekte vellen rijstpapier, van het midden naar de rand toe. Rol zo vast mogelijk op in huishoudfolie en leg 8 uur in de ijskast. Snij nog in de folie in individuele porties, verwijder de folie en serveer met de dipsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier