Gerold rijstpapier met king’ crab

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 g rijstvermicelli

300g king’ crab

2 lente-uien

250 g wortel

1 kleine komkommer

20 muntblaadjes

8 korianderblaadjes

4 vellen rijstpapier van 20 cm diameter

Voor de dipsaus:

1 el limoensap

1 el nuoc nam (vissaus)

1 kl fijngehakte gember

1/4 tl pili-pili

1 tl suiker

1 tl fijngehakt citroengras

Meng de ingrediënten voor de dipsaus, voeg wat water toe en laat 30 minuten rusten. Controleer de kruiding. Week de rijstvermicelli 10 tot 20 minuten in water van 50°C. Giet af en laat uitlekken. Stoom de king’ crab halfgaar en laat afkoelen. Snijd de lente-ui, wortel en komkommer in julienne en stoom zeer kort.

Rol alle ingrediënten met de munt en koriander in de geweekte vellen rijstpapier, van het midden naar de rand toe. Rol zo vast mogelijk op in huishoudfolie en leg 8 uur in de ijskast. Snij nog in de folie in individuele porties, verwijder de folie en serveer met de dipsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content