Voor 4:
4 bladen brickdeeg
4 fijne plakjes Coeur d’Ardenne
150 g meloen
15 cl rode portwijn (facultatief)
Schil de meloen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees met een mandoline in fijne schijfjes. Leg de bladen brickdeeg open op het aanrecht en snij ze in tweeën. Leg op elk blad in het midden één enkel laagje meloen. Leg daarop een half plakje ham. Maak er rolletjes van en sluit ze met wat water (met behulp van een penseeltje). Schik de rolletjes op een ovenplaat bedekt met zwavelpapier. Plaats ze in de voorverwarmde oven (200°C) tot het deeg homogeen goudgeel gekleurd is (ca. 7 minuten).
Haal de rolletjes uit de oven en laat ze 3 minuten afkoelen. U kunt dit gerecht opdienen met portsiroop (port tot de gewenste dikte laten inkoken en laten afkoelen).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier