Magazine Magazine GEROOSTERDE NOORSE ZALM INGEWREVEN MET MOSTERDOLIE EN TIJM, GROENTENSTOOFPOTJE MET LAMSTONG Nodig voor vier:
Magazine Magazine Tafelen Fabio Marangon, chef-kok van La Gondola, en rijstgoeroe Gabriele Ferron zijn goede maatjes. Het duo bereidt een nieuwe generatie risotto, minder bewerkelijk en minstens even smakelijk als de oude versie.
Magazine Magazine Hoe maakt u het ? Voor Peter Van Landschoot en Karin Van Walle is koken ook een beetje reizen en proeven van vreemde culturen.
Magazine Magazine Tafelen Jan en Marleen De Block van de Zilverberk gooiden de traditionele spijskaart buiten en installeerden, tot ieders tevredenheid, een combinatiesysteem met eenheidsprijzen.
Magazine Magazine In de leer bij de chefs Vieren is een kunst Kok en feestenbouwer Felix Alen van Hof te Rhode noemt zich liever tafelhouder dan traiteur. Hij verklapt hoe je thuis professioneel kan ontvangen, met een volledig op voorhand te bereiden menu.
Magazine Magazine Tafelen Kei Kei is een sobere oriëntaalse kantine. Het concept van Petra Vervaet is geënt op het Londense voedingsstation Wagamama.
Magazine Magazine Tafelen In zijn trattoria met winkel Perbacco presenteert Carlo de Pascale echte Italiaanse panini, bruschetta en gerechten met deegwaren.
Magazine Magazine Tafelen Teruo Sasaoka en Harumi Saito presenteren in hun restaurant Samouraï ?de keuken van het mes?.
Magazine Magazine Tafelen In het vegetarisch eethuis DeKleine Johannes waakt Colette Leger over de gezondheid van haar gasten en over het welzijn van onze planeet.
Magazine Magazine Een koek van eigen deeg Bakken is een kunst en een kunde, of het nu gaat om een eenvoudige cake of een mooi opgemaakte taart. Vier enthousiaste hobbyisten vullen de oven met zoet deeg.
Magazine Magazine Tafelen In het stemmige La Fin de Siècle eet je smakelijk voor een habbekrats, en dat aan de chique Brusselse Louizalaan.
Magazine Magazine HET BEGON MET EEN HEREMIET In het Nederlandse Houthem werd een vervallen klooster met grote middelen gerestaureerd en heringericht tot het luxe hotel-restaurant met kuuroord, Château Gerlach.
Magazine Magazine Tafelen Lachen, gieren en brullen is de boodschap in de Scala, het Gentse restaurant waar niets gek genoeg is.
Magazine Magazine Stinkend rijk Uien zijn zo'n veelzijdige smaakmakers dat ze compleet onmisbaar zijn in elke keuken. De sterk ruikende bolgewassen worden gebruikt als volwaardige groente maar vaker nog als pittige toevoeging, rauw, gekookt of gebakken.
Magazine Magazine Tafelen Vader Jean-Claude Buss en zoon Serge hebben ieder hun restaurant, hoewel spijskaart en keuken gemeenschappelijk zijn. Twintig jaar Bourgondisch eten bij Grill Tops.
Magazine Magazine Tafelen In La Cantina waakt Maryangela Gusmao als een kloek over het welzijn van feestvierders en andere nachtraven. Deze exotische cordon-bleu komt van Bahia, de Braziliaanse streek waar men het lekkerst eet.
Magazine Magazine IN DE LEER BIJ DE CHEFS De zwarte diamant Rudi De Volder is de eerste Vlaamse truffelboer : in de tuin van 't Convent legde de kok een kleine plantage aan. Kookles met de eigenzinnige, smaakmakende zwam als thema.
Magazine Magazine Tafelen Behaaglijk en smakelijk tafelen zonder tralala : dat is de formule van bistro de Zoute Zoen.
Magazine Magazine Tafelen Michèle Beauvois en Ben Khelifa Tigani ontvangen in La Table de l'Abbaye te midden van kant en kristal.
Magazine Magazine Tafelen Aperto Chiuso ontstond in het brein van tandtechnieker Emilio Van den Berg. Olijfolie is er baas in de keuken.
Magazine Magazine tafelen Les Brasseries Georges is al ruim tien jaar de drukst bezochte brasserie van het land : de schaal- en schelpdieren zijn er dan ook van uitmuntende kwaliteit.
Magazine Magazine Tafelen Philippe Van Cappellen is een culinaire einzelgänger. In zijn eethuisje Le Joueur de Flûte doet hij alles alleen en krijgt iedereen hetzelfde voorgeschoteld.
Magazine Magazine IN DE LEER BIJ DE CHEFS Een pakje van eigen deeg Paul Mariën, chef-kok van restaurant 't Truffeltje, leert de Weekend Knack Kookclub hoe je met deeg een heerlijke verpakking kan maken. Een voorproefje.
Magazine Magazine De vers regel Roger Souvereyns heeft bij zijn exclusieve herberg Scholteshof een vorstelijke moestuin. De opbrengst vormt de basis voor de moderne gastronomische bereidingen die hij demonstreert aan de leden van de Weekend Knack Kookclub. Proeft u mee ?
Magazine Magazine Tafelen Goed eten voor een redelijke prijs. Daarvoor zorgt chef Dirk Myny in het belle-époque-restaurant Les Brigittines, Aux Marches de la Chapelle.
Magazine Magazine Tafelen Gastronomisch eten voor een licht verteerbare prijs : dat kan met het viergangenmenu in De Vierboete, het clubhuis van de Nieuwe Jachthaven van Nieuwpoort.
Magazine Magazine Lekker In het restaurant Stad Kortrijk doet de originele kok René Coolsaet alles alleen en op zijn manier.
Magazine Magazine Lekker Koen en Anneke Van Reeth staken hun Keizershof in het nieuw. Het oude gebouw werd verlucht met open ruimtes en het menu werd gemoderniseerd.
Magazine Magazine Lekker Dirk en Annemie De Koninck hadden genoeg van stijfdeftigheid en veranderden hun gastronomisch restaurant Corum in de kosmopolitische brasserie La Luna.
Magazine Magazine Lekker Moeder Marie-Louise Borremans opende met haar zoon Dany in Brussel Les Jardins de Bagatelle : een restaurant dat charmeert door het exotisch decor en de zonnige wereldkeuken.
Magazine Magazine Lekker Feestregisseurs Jean-Pierre Mels en Daniel Zombek presenteren Les Bacchanales : een eetgelegenheid met een bont interieur waar Gaudi en Dali zich zouden thuisgevoeld hebben.
Magazine Magazine Lekker Diana Meeuwsen, alias Madam Pheip, serveert in een voormalig dokwerkerscafé eerlijke bereidingen uit de goede, Belgische burgerkeuken.
Magazine Magazine Geurig groen In het voorjaar heeft het frisse groen van kruiden een extra rijk aroma. Het doet ons verlangen naar gerechten die overlopen van smaken. Maar wat brengt wat tot zijn recht ?
Magazine Magazine Hoe maakt u het ? Advocaat Sylvain Colaert doet zijn inkopen op de vroegmarkt van Moeskroen en ontmoet daar bevriende chef-koks. Heimelijk droomt de hobbykok van een eigen restaurant in de Provence.
Magazine Magazine Lekker In Pasta & Basta serveren Christoph Defever en Ann Dockxs deegwaren die door de vriendelijke prijzen en de royale porties niet alleen bij studenten in de smaak vallen.
Magazine Magazine De elf geboden Michel Coppens geeft leden van de Weekend Knack Kookclub zijn hedendaagse interpretatie van de klassieke feestkeuken. De imposante chef aarzelt daarbij niet om zijn keukengeboden prijs te geven.
Magazine Magazine Bol van zon Dik, rond en zuiders : alleen al de gedachte aan geurige, sappige meloenen doet verlangen naar lange, zomerse dagen.
Magazine Magazine Lekker In de wervelende ambiance van het drukbezochte tafeltheater Danieli Il Divino is Renzo Mela de protagonist.
Magazine Magazine Lekker Eva Deroo maakt haar comeback met de hedendaagse brasserie Blink, waar ze eerlijke gerechten serveert in royale porties.
Magazine Magazine Eten voor de vorm Smullend slanker en fitter worden. Met dat aantrekkelijke doel ontwikkelde Patrick Jarno, chef-kok van het Hotel Sofitel Diététique van Thalassa Quiberon in Bretagne, een gamma lekkere caloriearme gerechten.
Magazine Magazine Lekker Bij Le Fou Chantant eet men gebraden rood vlees rond het houtvuur. Er wordt muziek gespeeld en ambiance is troef.
Magazine Magazine Lekker In het sfeervolle avondrestaurant Ragueneau is advocaat Jean-Pierre Verlegh chef-kok. Aan zijn zijde staat Liliane De Ridder.
Magazine Magazine De verboden vrucht Onbetwistbaar keukenkampioen vandaag, begon de tomaat haar carrière als een siervrucht met een prikkelende naam : pomodoro, pomme d'amour, paradijsappel.
Magazine Magazine Pottenkijken bij de maharadja Rajesh Dalaya van het oosterse sprookjesrestaurant ?La Porte des Indes? is een ervaren kruidenmenger en tandoorkok. Voor leden van de Weekend Knack Kookclub geeft hij demonstraties, de lezer mag meeproeven.
Magazine Magazine Lekker Paul Van Os maakte van een stemmingsvol oud stapelhuis in de Antwerpse havenbuurt 't Eilandje a place to be : Arico Blue.
Magazine Magazine Lekker Pierre Marcolini is de nieuwe ster onder de chocoladebewerkers en banketbakkers. Hij opende pas een derde winkel op de Zavel, notabene tegenover collega Wittamer.
Magazine Magazine Lekker Met hun populaire mega-bistro Bitterpeeën brengen Jan Boogaerts en Eddy Van Coillie nieuw leven in een oude, Antwerpse schippersbuurt.
Magazine Magazine EIGOED Klein maar onnoemelijk veelzijdig : kippeneieren nemen in de keuken allerlei gedaantes aan.