Lekker
In de wervelende ambiance van het drukbezochte tafeltheater Danieli Il Divino is Renzo Mela de protagonist.
Renzo Mela weet wat feestenbouwen is : dat bewees hij eerder in zijn Antwerpse clubs Ancienne Belgique en Mamounia. Ook in zijn Italiaanse restaurant aan de De Keyserlei is nooit iemand uit verveling buitengegaan. Van het centrum verhuisde Renzo met potten en pannen naar het koetshuis van Kasteel Den Brandt. Met grote middelen en goede smaak werd het tussen het groen van het Nachtegalenpark verscholen koetshuis uitgebreid met een oude serre van smeedijzer en glas, en heringericht tot een sfeervolle tafelschouwburg, compleet met pluchen zetels en tochtgordijnen, in marmermotief geschilderde muren, oude lusters en toortsen en lambriseringen met spiegels. Te midden van de dagelijkse drukte beweegt Renzo zich van tafel tot tafel als een Pavarotti van de pannen. Hij weet wat het publiek wil en zet de juiste toon. Danieli Il Divino is zonder twijfel de nummer een van de Italiaanse brasseries. Het is er ?aangenaam snobistisch? en je treft er in een wervelende ambiance de hoogste concentratie mooie meisjes uit groot Antwerpen. Waar vrouwelijk schoon is, zijn rijke mannen : ook die zijn in voldoende mate en van uiteenlopend allooi aanwezig. Om het mondaine volkje te behagen, vermeldt de wijnkaart een indrukwekkende verzameling dure flessen, met zeldzaamheden als Château Le Pin, cru exceptionnel de Pomerol ’92 (25.000 fr.) of een cru Falletto riserva Bruno Giacosa 1990 (4200 fr.). Voor normale mensen zijn er aanraders als Pigato riserva dei Fiori az. agr. Sturla e Podesta (990 fr.) of Sosso Merlot Riserva L. Felluga ’93 (1350 fr.). Wij kwamen op een doordeweekse avond en werden door de portier met bonsoir begroet. Wij namen plaats aan een met smetteloos wit linnen gedekt tafeltje en werden op onze wenken bediend door vriendelijk personeel. Het glas werd gevuld met een gekoelde, lichtsprankelende Lambrusco Reggiano van Gola (890 fr.) en op het bord verscheen mille foglie di melanzane con basilico e parmigliano al forno, wat stond voor smakelijk duizendblad van aubergine, parmezaankaas en basilicum (360 fr.). Ook was er een verzorgde vegetarische salade van groenten met druiven en roomvinaigrette (320 fr.). Hoofdgerechten waren gli spaghetti al frutti di mare alla rivierasca olio ext. vergine d’oliva di conio, wat de aankondiging bleek van een flinke portie feestelijk opgediende deegwaren met knoflook, schaal- en schelpdieren (495 fr.) en la paglia e fieno in salsa pomodoro di san marzano e aglio verde of twee soorten lintspaghetti met (te) veel tomaten-roomsaus (440 fr.).
Danieli Il Divino : Beukenlaan 12, 2610 Antwerpen. Tel. (03) 825.37.38. Dagelijks open van 12 tot 23 u. Gesloten op zaterdagmiddag. In de boetiek verkoopt men 32 soorten grappa’s, deegwaren en oliën. Voor warme dagen is er een riant terras met stoelen in het lommer van majestueuze eiken.
Pieter Van Doveren Foto Jan Caudron
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier