Dirk en Annemie De Koninck hadden genoeg van stijfdeftigheid en veranderden hun gastronomisch restaurant Corum in de kosmopolitische brasserie La Luna.

Vanuit de open, hogergelegen keuken klinkt het geluid van hakkende messen en toeklappende koelkastdeuren. Dat hoort zo tegenwoordig : het lawaai van het ambacht en het geroezemoes van het klessebessende publiek versmelt tot een gegons dat je in een soort roes brengt. Je wordt meegezogen in de aparte ambiance die mee gecreëerd wordt door het interieur. In La Luna drukten namelijk mode-ontwerper Jo Wyckmans en binnenhuisarchitect Jean De Meulder hun stempel op de sfeer. De doordachte aankleding is tijdloos puur en adembenemend mooi door zijn minimalistische eenvoud. Opvallend zijn een langwerpige nis waar vlammetjes tussen marmeren kiezels opflakkeren, en een in koele stijl ontworpen schaal- en schelpdierenbank. Het concept werd volledig doorgetrokken en zelfs de bronzen kandelaars en kleding zijn maatwerk. Ondanks deze consequentie bleef er ruimte voor fantasie. La Luna is een stijlvolle, kosmopolitische brasserie waar er op niveau en ontspannen wordt getafeld. In de brochure staat vermeld dat de spijskaart is samengesteld uit no-nonsense gerechten. Een statement dat voor discussie vatbaar is. ?Zin? en ?onzin? op het bord zijn immers zeer persoonlijke gewaarwordingen : de als ?piramide van krab met wakame, mirin en shoyu? vermelde specialiteit is voor de een culinaire ?slappe koffie? en voor de ander van hoogwaardig degustatieniveau. Bij de gevarieerde, internationaal geïnspireerde bereidingen, waartussen de grootste kniesoor iets naar zijn gading vindt, zijn vooral gerechten uit de Italiaanse en Japanse keuken goed vertegenwoordigd. Nummers die veel bijval krijgen, zijn onder meer : sashimi van rode tonijn en zalm (520 fr.), tagliolini met geroosterde tomaat en home made pesto (460 fr.), en met de lijn gevangen zeebaars met olijfolie, zucchini en verse kruiden (890 fr.). Bij het hoofdstuk dranken treft men een ruime keuze met zorg geselecteerde wijnen, die zowel per glas als per fles besteld kunnen worden. Wij nipten van de voortreffelijke huiswijn uit de Cévennes (130 fr. per glas) en op het bord kwamen zeven warme groenten, met respect bereid en op smaak gebracht met milde olijfolie en aceto balsamico (420 fr.). Het hoofdgerecht bestond uit verse lintspaghetti gemengd met peper- en lookolie, geroosterde paprika en krabvlees. Daar dronken wij een glaasje Château de Tracy ‘ 95 bij, een frisse, geurige en pittige Pouilly Fumé (290 fr.). Wij betaalden tevreden en passeerden bij het buitengaan de vermoeide, maar gelukkige chef-kok Dirk De Koninck, die voor extra personeel aan het bellen was : ?Vroeger moest ik om de drie dagen één zalm schoonmaken, nu drie per dag.? Sinds de ommezwaai hebben ze in La Luna handen en slaap te kort.

Brasserie-restaurant La Luna : Italiëlei 177, 2000 Antwerpen. Tel. (03) 23.22.344. Open 7 dagen op 7.

PIETER VAN DOVEREN FOTO JAN CAUDRON

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content