150 g pure chocolade (70% cacao)
1/2 espressokopje geconcentreerde koffie
4 eiwitten
2 eierdooiers
1 pakje lange vingers (boudoirs)
2 tassen sterke koffie
versgemalen peper
Afwerking:
2 dl room
chocoladekoffiebonen
De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain-marie smelten. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier