Gepeperde chocoladetaart

  • Moeilijkheid

150 g pure chocolade (70% cacao)

1/2 espressokopje geconcentreerde koffie

4 eiwitten

2 eierdooiers

1 pakje lange vingers (boudoirs)

2 tassen sterke koffie

versgemalen peper

Afwerking:

2 dl room

chocoladekoffiebonen

De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain-marie smelten. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content