Panna cotta met koffie en kaneel

© Getty

Voor 6 personen
  • 100 g suiker
  • sap van1/2 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 4 dl melk
  • 2 tl instant espressopoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 blaadjes gelatine
  • geroosterde amandelschilfers
  • chocoladekoffiebonen
Bereiding
  1. Verwarm de helft van de suiker met het citroensap en 4 eetlepels water. Breng de siroop aan de kook en laat koken tot een donkere karamel ontstaat. Verwarm intussen 6 ramequins (vormpjes) van 1,25 dl in een oven op 160°C. Giet de karamel in de potjes en draai ze zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet de potjes opzij.
  2. Meng de mascarpone, melk, koffie, kaneel en resterende suiker. Breng dit mengsel langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 1 uur afkoelen. Laat de gelatine weken in 4 eetlepels water. Verwarm de gelatine in een warmwaterbad tot ze gesmolten is. Roer de gelatine door de mascarpone en giet het mengsel in de ramequins. Zet de potjes tenminste 4 uur (maar beter een nacht) in de koelkast.
  3. Schud de panna cotta uit de potjes en dien op, versierd met amandelschilfers en chocoladekoffiebonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content