Yoghurt- en walnootcake met koffiesiroop

© Getty

Voor 6 tot 8 personen
  • 175 g ongezouten boter
  • 175 g extra fijne suiker
  • 2 eieren
  • 2 dl volle yoghurt (Griekse bij voorkeur)
  • 175 g walnoten, waarvan 125 g grofgehakt en de rest vermalen
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
Siroop
  • 2,75 dl sterke koffie (liefst espresso)
  • 75 extra fijne suiker
  • 2 tl brandy
Bereiding
  1. Klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa. Voeg de eieren een voor een toe en blijf kloppen. Voeg de yoghurt en noten toe. Roer de gezeefde bloem en het bakpoeder door het beslag. Breng het beslag in een hoge cakevorm van 22 cm diameter en bak 40 minuten in een oven van 180°C. De cake is gaar als je een tandenstoker in de cake steekt en deze er schoon weer uit komt.
  2. Meng de koffie en de suiker, kook in tot de helft van het volume en voeg de brandy toe. Prik met een spiesje gaten in de bovenkant van de cake. Giet de koffie over de warme cake. Laat een nacht in de vorm. Haal de walnootcake uit de vorm en serveer met yoghurt.
  3. De yoghurtsaus kan vervangen worden door een mengeling van mascarpone en kwark met een scheutje brandy en een lepel suiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content