Voor 4 personen:
1 1/4 l sterke koffie
4 blaadjes gelatine
1 koffielepel Teisseire Sinaasappelsiroop
1 zakje vanillesuiker
100 g griessuiker
1/4 l melk
4 eieren
zout
slagroom in een spuitbus
1 sinaasappel
Week de gelatine in koud water. Breng de koffie met de vanillesuiker aan de kook. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de koffie. Roer nu ook de melk en de sinaasappelsiroop door de koffie. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Zet in de koelkast. Klop de eierdooiers met de suiker gedurende 5 minuten tot een lichtgele room. Klop er vervolgens voorzichtig het koffiemengsel door.Verdeel het geklopte eiwit over de crème en schep hem er voorzichtig door.Verdeel de koffiecrème over de 4 coupes en zet die minstens 4 uur in de koelkast.Was de sinaasappel goed onder de koude kraan, of neem een onbespoten exemplaar. Rasp de schil. Spuit een toefje slagroom op de koffiecrème en strooi er wat geraspte sinaasappelschil over.
Tip:
Je kan de slagroom ook nog met een beetje cacaopoeder bestuiven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier