
Zwarte diamant (chocolade-koffie)
Voor 6 of 8:
Voor 6 of 8:
Biscuit:
150 g pure chocolade
3 eieren
120 g griessuiker
100 g boter
75 g bloem
1 kl gist
Koffieroomgarnituur:
4 dl melk
4 eierdooiers
80 g griessuiker
30 g maĆÆzena
1 1/2 kl koffie-extract
2 blaadjes in water geweekte gelatine
2 el vloeibare room
Juweelversiering:
ongezoet cacaopoeder
chocoladeschilfers
bouchƩe met pralinƩ
goudblaadjes
Biscuit: smelt de chocolade. Scheid eidooiers en eiwitten. Klop suiker en eierdooiers stijf met de boter en chocolade. Doe de bloem en de gist erbij door een zeef. Klop de eiwitten stijf en schep onder het mengsel. Doe het deeg in een vorm en bak 30 min. op 160 °C, zet het vuur lager en laat nog 10 min. bakken. Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Koffieroom: breng de melk aan de kook en haal ze van het vuur. Meng eierdooiers, suiker en maĆÆzena en klop stijf. Voeg de melk toe, doe alles in een pan en laat koken op matig vuur. Klop met de garde tot het mengsel dik wordt.
Voeg van het vuur koffie-extract en gelatine toe. Laat afkoelen. Klop de room stijf en schep onder de koffieroom. Snijd de biscuit in drieƫn. Strijk de koffieroom op de onderste en de tweede laag. Leg de laatste laag er bovenop en laat 2 uur rusten.
Versiering: strooi de cacao over de taart. Rol de bouchƩe in het goudblad en leg in het midden van de taart. Strooi schilfers errond.
Bereidingstijd: 30ā² +50ā² baktijd
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier