Recepten Recepten Regenboogrolletjes met cashewsaus Voor vegetarische regenboogrolletjes kan je het kalkoenlapje gemakkelijk vervangen door reepjes omelet, tofu of een extra soort groente, zoals fijngesneden venkel, paprika of raapjes.
Recepten Recepten Panna cotta met rood fruit en krokant koekje Een recept met allemaal lekkere ingrediënten om een hemels dessert te maken. Zelfs het koekje bak je zelf.
Recepten Recepten Bavaroisgebak met rood fruit Met een beetje creativiteit serveer je dit mooie bavaroisgebak met frambozen, rode bessen of andere rode vruchten. Een dessert om duimen en vingers bij af te likken.
Recepten Recepten Snelle zalmpasta met munt-citroenpesto Deze snelle zalmpasta is een perfect gerecht voor het hele gezin. De pesto maak je zelf met knoflook, munt, rucola en pijnboompitten en natuurlijk een flinke scheut fris citroensap.
Recepten Recepten Tongfilets met krabbotersaus Pocheer enkele tongfilets in court-bouillon en maak een gladde botersaus met krab. Het lijkt complexer dan het is.
Recepten Recepten Salade van geroosterde bloemkool met peterselie en granaatappelpitten Een lekkere en gezonde salade kan op zomerse dagen iedereen bekoren. Deze salade met bloemkool is gemakkelijk te maken en bijzonder fris van smaak.
Recepten Recepten Scampisalade met chorizo, kikkererwten en freekeh Freekeh is een graanproduct, gemaakt van lichtgeroosterde groene tarwe. Je kunt het in deze scampisalade gerust vervangen door bulgur.
Recepten Recepten Salade van gerookte forel en ravioli met erwten en ricotta Een salade als voorgerecht. Of een uitgebreidere versie als lunch. Dit recept levert je een frisse en smaakvolle maaltijd:Salade van gerookte forel en ravioli met erwten en ricotta.
Recepten Recepten Calpis: een bruisend Japans drankje op basis van yoghurt Calpis is een populair Japans drankje. Het is een bruisende limonade op basis van yoghurt. Hoe vies dat ook klinkt, zo verfrissend en lekker is het eens je het glas aan de lippen zet. Maak zelf een yoghurtsiroop die je weken in de koelkast kunt bewaren en leng aan met spuitwater op het moment dat …
Recepten Recepten Venkelsla met maatjes Dit zijn dagen voor maatjes. Bijvoorbeeld met deze frisse venkelsalade.
Recepten Recepten Salade van gegrilde perzik, basilicum, halloumi en zwarte olijven Deze salade zit vol grote smaken. De zoute halloumi past wonderwel bij de zoete perzik en de tahindressing brengt alle elementen samen.
Recepten Recepten Michelada, een frisse biercocktail Deze Mexicaanse biercocktail doet denken aan een bloody mary, met het voordeel dat dit verfrissende drankje minder snel naar je hoofd stijgt.
Recepten Recepten Zelfgemaakte karamels Overal in Kopenhagen vind je de mooiste karamelboetiekjes die gespecialiseerd zijn in verschillende smaken, van drop tot zout en bosvruchtensmaak.
Recepten Recepten Frambozenrepen Deze gebakken amandel-frambozenrepen (hindbærsnitter) zijn bij alle cafés en bakkers in Kopenhagen te koop, vaak met wi of roze suikerglazuur erop. Ze zijn zo populair dat ze zelfs een eigen Instagramaccount hebben!
Recepten Recepten Kopenhaagse appeltaart met macarons en slagroom De traditionele Kopenhaagse appeltaart bestaat uit drie lagen: appelmoes, macaronkruimels en slagroom. Meestal krijg je er een schepje rodebessengelei bij, maar in dit recept krijgt de appeltaart een geurige bloemensmaak van wat rozenbotteljam.
Recepten Recepten Krokante aardappelsalade met gribichesaus De zomer is niet compleet zonder een goede aardappelsalade. Deze versie combineert nieuwe aardappeltjes met een krokant kaaskorstje en een dressing vol groene kruiden.
Recepten Recepten Chinese noedelpot Deze chique potnoedels kun je meenemen naar je werk - het enige wat je nodig hebt, is een lepel en wat kokend water. Je kunt de tofoe vervangen door garnalen of stukjes kip, en je kunt verschillende knapperige groenten toevoegen.
Recepten Recepten Patatas a lo pobre met ansjovis Dit gerecht is gebaseerd op een Spaanse klassieker, patatas a lo pobre. Oftewel: armeluis-aardappelen. Het is een heerlijk makkelijke en bevredigende maaltijd.
Recepten Recepten Focaccia met garnituur Een recept van het trio achter kwaliteitsbakker Boulengier in Brussel.
Recepten Recepten Gestreepte baars, asperges, schaaldierensaus Een recept van sterrenchef Yves Mattagne.
Recepten Recepten Kombu-jime van gestreepte baars Deze kombu-jime van gestreepte baars is een recept van sterrenchef Tomoyasu Kamo.
Recepten Recepten Risotto met tom kha kai-soep Een recept van chef Thomas van restaurant Commotie in Gent.
Pop-up foodsharingrestaurant Commotie in Gent: 'We willen de huiskamersfeer niet kwijt' Commotie begon met de bezetting van een leegstaand gebouw in Kortrijk dat stond te wachten op de sloop. Na de afbraak verhuisden Lara en Thomas naar een oud herenhuis in Gent. In hun nomadische restaurant serveren ze atypische combinaties en natuurlijke wijnen.
Recepten Recepten Jonge rabarber, amandel en citrus Door te garen in de oven blijft de rabarber knapperig en behoudt ze mooi haar vorm
Recepten Recepten Courgetti met pesto van rucola en pistachenoten Gzond, lekker en makkelijk te maken. Deze courgetti met pesto van rucola en pistachenoten is een recept van foodblogger Karolien Olaerts.
Recepten Recepten Gegrilde slaharten met nuggets van linzen en kruiden en sesamsaus Gegrilde slaharten met nuggets van linzen en kruiden en sesamsaus is een recept van foodblogger Karolien Olaerts.
Recepten Recepten Gepofte zoete aardappel met koolrabi en komkommersalade Een kleurrijke, gezonde vegetarische schotel met gepofte zoete aardappel en koolrabi met geitenkaasdressing. En wie toch een stukje vlees wil, kan een dressing met gebakken stukjes spek toevoegen aan het gerecht.
Recepten Recepten Kippenbouillon Ingrediënten 1 kippenkarkas 2 el appelazijn Snuifje zout Seizoensgroenten: wortel, pastinaak, prei… Verse kruiden: tijm, laurier, rozemarijn… Smaakmakers: gember, citroengras, look… Bereiding Rooster het karkas bruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet het onder water in een kookpot, voeg de azijn toe en laat 6 uur zachtjes pruttelen. Voeg daarna de verse groenten en […]
Recepten Recepten Basis-pizzabodem met groentedeeg De basis voor elke pizza is een goede bodem. Dit onorthodox recept is een op basis van groenten.
Recepten Recepten Pizza met geitenkaas, groene asperges en pistachenoten Deze groene pizza met geitenkaas is perfect voor een feestelijke lunch, een lichte avondmaaltijd of gewoon als diner. Frisser dan dit gaat het niet worden. De groene groenten en citroen geven deze pizza een lichte smaak en de pistachenoten zorgen voor een lekkere bite! Perfecte combinatie voor een lichte maaltijd.
Recepten Recepten Japanse cheesecake Deze Japanse cheesecake is een recept van de Franse sterrenchef Yannick Alléno. Recept voor vier taartjes.
Recepten Recepten Misosoep van het huis - Yannick Alléno Deze misosoep van het huis is een recept van de Franse sterrenchef Yannick Alléno.
Recepten Recepten Gevulde kip met citroenpuree en saliesaus Een recept van restaurant Onder Den Toren in Leuven.
Recepten Recepten Varkenswangetjes met eendenleversaus Een recept van Pierre Val en Pierre Schreuders van restaurant Tandem in Brussel.
Recepten Recepten Gegrilde gemarineerde paprika’s met munt De zoetheid die naar voren komt in een paprika als hij wordt gegrild, is magisch. Samen met geitenkaas, olijven en munt en in balans gebracht met een mooie balsamico is het een ware traktatie op de zomerse eettafel.
Recepten Recepten Gegrilde aubergines met fetayoghurt Twee auberginehelften, een flinke lepel fetayoghurt en een gemengde salade vormen een heerlijk, voedzaam zomerdiner.
Recepten Recepten Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en zure room De peren krijgen een heerlijke smaak als ze worden gecombineerd met amaretto en pistachenoten. De zure room geeft dit dessert een frisse smaak.
Recepten Recepten Gegrilde zoete aardappels met champignons Zoete aardappels hoeven niet zo lang te worden gegrild als gewone aardappels.
Recepten Recepten Gegrilde tonijnspiezen met salsa verde In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn niet alle tonijnsoorten met uitsterven bedreigd, en is het dus ecologisch verantwoord om bepaalde tonijn te eten.
Recepten Recepten Gegrilde tonijn met Balinese sambal In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn niet alle tonijnsoorten met uitsterven bedreigd, en is het dus ecologisch verantwoord om bepaalde tonijn te eten.