Salade van gegrilde perzik, basilicum, halloumi en zwarte olijven

7126a677890318cbe8a3a4342f4e92a7

Deze salade zit vol grote smaken. De zoute halloumi past wonderwel bij de zoete perzik en de tahindressing brengt alle elementen samen.

Deze salade zit vol grote smaken. De zoute halloumi past wonderwel bij de zoete perzik en de tahindressing brengt alle elementen samen.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 perziken
  • 1 handvol basilicum
  • 500 g halloumi
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 bussels waterkers
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 el tahin
  • 4 el water
  • peper en zout

Bereiding

1. Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap. Leng aan met het water tot je een lopend sausje hebt. Kruid met peper en zout.

2. Snijd de perziken in de helft en haal de pit eruit. Snijd elke helft in 3 partjes. Laat de grillpan heet worden en gril de partjes aan beide kanten tot ze mooie bruine grillstreepjes hebben.

3. Snijd de halloumi in plakjes en gril ook de plakjes kaas. Schik de waterkers op een serveerschaal. Leg hierop de perzik en de halloumi, werk af met de basilicum, olijven en de dressing.

Partner Content