Misosoep van het huis – Yannick Alléno

Deze misosoep van het huis is een recept van de Franse sterrenchef Yannick Alléno.

Voor 8 personen
Miso-royale
  • 40 g gele miso (pasta van gefermenteerde sojabonen)
  • 30 g rode miso
  • 700 ml water
  • 10 g kombu-poeder (gedroogd bruinwier)
  • enkele schilfers katsuobushi (gedroogde bonito)
  • een snuifje piment
Bouillon van eekhoorntjesbrood
  • 1 l water
  • 20 g gedroogd
  • eekhoorntjesbrood
  • 30 g shiitakes
  • 10 g kombu-algen
  • 50 g Parijse champignons
  • 5 g kombu-poeder
Bereiding
  1. Miso-royale: meng alle ingrediënten koud, verdeel in porties van 25 g en leg in kommetjes. Stoom 15 minuten op 85°C.
  2. Bouillon: meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat nog 10 min. zacht sudderen, dek af en laat 12 minuten trekken. Zeef.
  3. Giet net voor het serveren wat lauwe bouillon (hoeveelheid naar wens) in de kommetjes met miso-royale. En klaar is je misosoep à la Yannick Alléno!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content