Pop-up foodsharingrestaurant Commotie in Gent: ‘We willen de huiskamersfeer niet kwijt’

© Diane Hendriks
  • Moeilijkheid

Commotie begon met de bezetting van een leegstaand gebouw in Kortrijk dat stond te wachten op de sloop. Na de afbraak verhuisden Lara en Thomas naar een oud herenhuis in Gent. In hun nomadische restaurant serveren ze atypische combinaties en natuurlijke wijnen.

Thomas, een autodidact, staat in de keuken. ‘Voor andere chefs werken was een uitdaging’, vertelt hij. ‘Mijn hoofd ontplofte van de ideeën, maar ik moest de recepten van anderen uitvoeren.’ Samen met zijn vriendin Lara, vers afgestudeerd als eventmanager, creëerde hij met Commotie een hoogstpersoonlijke vrijplaats. Op het menu staan momenteel gerechten als roodschimmelkaas, zonnebloempit, roodlof en veenbessen naast een bordje met asperges met pancetta en courgette, met een jus van gerookte karnemelk en daslook.

‘Thomas is een meester in sauzen’, vertelt Lara. Ze omschrijft haar vriend als een artistieke wervelwind die voortdurend met zijn neus in de boeken zit. ‘Dan komt hij op de proppen met een excentrieke combinatie waar ik mij niets bij kan voorstellen. Tot ik het proef. Dan denk ik: dju, hoe doet hij dat toch? Lara viert op haar beurt haar creativiteit bot op de wijnen, die excentriek durven te zijn, maar samen met het gerecht altijd gebalanceerd zijn.

Het menu van vijf gangen is gemaakt om te delen. ‘Op restaurant zitten we altijd in elkaars bord. Je bestelt iets, maar wilt dan eigenlijk toch elkaars eten opeten. Foodsharing is nu een buzzwoord, maar voor ons is het gewoon onze favoriete manier van tafelen’, aldus Lara.

Nu ook de huur van dit pand bijna afloopt zijn Lara en Thomas klaar om zich te settelen. De zoektocht naar een pand in Gent, liefst met een tuintje, is begonnen. ‘Groot hoeft het niet te zijn, want de huiskamersfeer willen we niet kwijt. We willen alles met z’n tweeën blijven doen zodat je het gevoel krijgt dat je bij ons op bezoek komt.’

Commotie

Hubert Frère-Orbanlaan 228, 9000 Gent, 0477 62 61 10, commotiepopup.be

Partner Content