Escabeche van baars met zuiderse groenten

1e6d010495ec09ff38558aeb6eac28a1

Ingrediënten Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor 4 personen

1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika, 2 lente-uien, 1 rode ui, 8 groene asperges, 1 courgette, 50 g groene boontjes, 1 rood pepertje, 4 takjes basilicum, olijfolie, 8 zeebaarsfilets, 50 cl witte wijn, 1/2 afgestreken tl roze bessen, peper en zout

Bereiding

  1. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees heel fijn. Pel en snipper de lente-uien en de rode ui. Schil de asperges. Was de courgettes en snij ze in fijne julienne.
  2. Maak de boontjes schoon. Was en snipper het pepertje. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.
  3. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan. Leg er de paprika, asperges, courgette, boontjes, de lente-ui en de rode ui in. Fruit alles 1 minuut. Zet het vuur lager, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen; roer geregeld om.
  4. Verhit intussen de rest van de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Leg er de visfilets in en bak ze op een hoog vuur 1 minuut per kant. Haal ze uit de pan en leg ze naast elkaar in een ondiepe schaal.
  5. Voeg tegen het eind van de bereidingstijd van de groenten het pepertje, de roze bessen en het basilicum toe. Blus met de witte wijn en kruid royaal met peper en zout. Zet het deksel weer op de pan en laat nog 10 minuten verder sudderen.
  6. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de visfilets. Besprenkel alles gul met het bakvocht van de groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 24 uur in de koelkast. Serveer goed gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content